Šią savaitę įmonė paskelbė statybų rangovo konkursą. Pasak Registrų centro atstovo spaudai Mindaugo Samkaus, sutartį planuojama pasirašyti netrukus, o rekonstrukciją atlikti per pusmetį.

„Duomenų centro kapitalinio remonto sutarties pasirašymas priklausys nuo pirkimo eigos, tačiau sutartį su rangovu tikimės pasirašyti šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje, o rangos darbus užbaigti per šešis mėnesius“, – BNS sakė M. Samkus.

Anot jo, naujasis duomenų centras, jo techninės ir biuro patalpos turės atitikti aukšto patikimumo „Tier III“ standarto reikalavimus, kad serveriai veiktų nenutrūkstamai.

„Rangos darbai bus perkami kartu su įranga. Be abejo, į naująjį centrą bus perkelta ir šiuo metu duomenų centre naudojama įranga. Dėl saugumo reikalavimų daugiau detalių pateikti negalime“, – teigė RC atstovas.

„Preliminariais skaičiavimais, patalpų pritaikymas naujam duomenų centrui ir administracinių patalpų įrengimas kainuos apie 10 mln. eurų“, – pridūrė M. Samkus.

Pagal techninį projektą rekonstruojant apie 3 tūkst. kv. metrų keturių aukštų pastatą bus įrengtos naujos pertvaros, lubos, durys, o pats pastatas aptvertas tvora.

Anot M. Samkaus, naujajame duomenų centre numatyta įrengti iki 100, o biure – apie 500 darbo vietų.

2020 metų vasarą dėl lietaus buvo pažeistos dabartinio duomenų centro patalpos. Po šio incidento nutarta įrengti naują duomenų centrą Vilniuje, Studentų gatvėje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją