UBS perspėja, kad gali įvykti kainų korekcija, ir nurodė, kad iš dalies dėl pandemijos pastebima tendencija, jog gyventojai traukiasi iš miestų centrų ir keliasi į priemiesčius. Gyvenimas mieste prarado patrauklumą dėl karantinų, sakoma ataskaitoje.

UBS, vertindamas laikotarpį nuo 2020 metų vidurio iki 2021 metų vidurio, Vokietijos finansų centrui skyrė pirmą vietą šalia Toronto, Honkongo ir Miuncheno – miestų, kuriems gresia nekilnojamojo turto kainų korekcija.

UBS investicijų strategas Maximilianas Kunkelis patarė atsargiai investuoti į NT šiuose miestuose.

Tyrimas parodė, kad nuo 2016 metų būsto kainos Frankfurte realiai kilo 10 proc. per metus, o nuomos kainos didėjo beveik 3 proc. per metus. Sparčiai kylančių NT kainų priežastis – pigios paskolos, nurodoma jame.

Tačiau pažymima, kad gyventojų skaičius miestuose nebedidėja, nes išaugo lankstaus darbo galimybės. Judėjimas į priemiesčius pastebimas ir prie Maino, teigė UBS, turėdamas omenyje upę, prie kurios yra Frankfurtas.

Tyrimo duomenimis, Miunchene, kuris ilgą laiką buvo laikomas brangaus pragyvenimo lygio miestu, kainų augimas jau baigiasi. Augimas vis labiau persikelia į Bavarijos sostinės priemiesčius.
Vertinant pasauliniu mastu, UBS tyrime nustatyta, kad pirmą kartą nuo dešimtojo dešimtmečio pradžios kainos sparčiau augo už miestų ribų nei pačiuose miestuose.

Tarp kitų miestų, kuriuose būsto rinkos perkaitusios, minimi Vankuveris, Paryžius, Amsterdamas, Stokholmas ir Ciurichas. Madride, Milane ir Varšuvoje prašomos NT kainos tyrime apibūdinamos kaip sąžiningos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)