Projektas yra koncepcijos rengimo stadijoje ir ieškomas investuotojas. Jo vertė – apie 35 mln. eurų, rašo portalas 15min.lt

„Investuotojai mato, kad į tas gamyklas yra sunku prisivilioti žmonių, nes darbuotojus gundo ne tik atlyginimas, bet ir gyvenamoji aplinka“, – portalui teigė Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas.

Pasak jo, Akmenės rajone per artimiausius trejus metus ketinama sukurti apie 1000 naujų darbo vietų.

Pernai Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) pradėjo veikti VMG medienos drožlių plokščių gamykla, į kurią investuota 146 mln. eurų. Joje, anot VMG grupės generalinio direktoriaus Egidijaus Mockaus, sukurta 140 naujų aukštos pridėtinės vertės darbo vietų. O šiemet darbo vietų skaičius šioje gamykloje išaugs iki 170.

„Greta šios gamyklos baigiame statyti korpusinių baldų gamyklą, kuriame dar 500 naujų darbo vietų“, – teigė jis.

V. Mitrofanovas taip pat užsiminė, kad teritorijoje be 30 daugiabučių ketinama statyti prekybos centrą ir naują viešbutį, tačiau VMG apie tai nekalba.

Skelbiama, kad siekiant pritraukti naujų investuotojų, į Akmenės LEZ infrastruktūros plėtrą artimiausiais metais ketinama investuoti daugiau kaip 3 mln. eurų.

Teritorijoje planuojama sukurti papildomų susisiekimo galimybių geležinkeliu, keliais, įdiegta kitų sprendimų, didinsiančių jos patrauklumą investuotojams. Taip pat planuojama prie LEZ teritorijos prijungti naują beveik 10 ha žemės sklypą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)