Baimės dėl to, kad tokie įvykiai sukels griūtį Kinijos ekonomikoje, išaugo, nes „Evergrande“, labiausiai įsiskolinusi privati šalies NT vystytoja, turi daugiau kaip 300 mlrd. dolerių įsipareigojimų ir artėja prie didžiulio restruktūrizavimo.

Pirmadienį „Fantasia Holdings“ nesugebėjo grąžinti 205,7 mln. dolerių skolų, sakoma Šendžene įsikūrusios bendrovės pareiškime.

Be to, NT valdymo įmonė „Country Garden Services Holdings“ pareiškė, kad „Fantasia“ padalinys negrąžino 700 mln. juanių (108 mln. JAV dolerių) paskolos ir kad tikėtina, jog „Fantasia“ nebevykdys įsipareigojimų.

Investuotojai laukia naujienų iš „Evergrande“, kuri pirmadienį sustabdė prekybą savo akcijomis, kol bus paskelbta apie „svarbų sandorį“; pranešama, kad Honkongo NT įmonė „Hopson Development Holdings“ planuoja įsigyti 51 proc. jos NT paslaugų padalinio akcijų.

Nors „Fantasia“ yra mažesnė rinkos dalyvė nei „Evergrande“, jos sunkumai išryškina investuotojų susirūpinimą dėl bendrovių atskleidžiamos finansinės informacijos.

Reitingų agentūra savo pareiškime pridūrė, kad nors žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, jog „Fantasia“ praleido ankstesnį mokėjimą obligacijų turėtojams, „neatrodo, kad šis įsipareigojimas atsispindėtų bendrovės finansinėse ataskaitose“.

„Manome, kad šių obligacijų egzistavimas reiškia, jog bendrovės likvidumo padėtis gali būti prastesnė, nei tikėtasi, – pridūrė „Fitch“. – Be to, šis incidentas kelia abejonių dėl bendrovės atskleidžiamos finansinės informacijos skaidrumo“.

Pirmadienį reitingų agentūra „Fitch Ratings“ sumažino „Fantasia“ reitingą iki „CCC-“, o tai rodo, kad įsipareigojimų nevykdymas yra galimas.

Atskirai „S&P Global Ratings“ sumažino dar vienos Kinijos NT įmonės – „Sinic Holdings“ – reitingą, teigdama, kad jos „skolos aptarnavimo galimybės beveik išsekusios“.

„Sinic“ nepajėgi aptarnauti palūkanų išmokėjimo, todėl gali „paspartėti poreikis kitų „Sinic“ skolinių įsipareigojimų padengimui“, – pirmadienį teigė „S&P“.

Antradienį „Fitch“ sumažino „Sinic“ reitingą nuo „CCC“ iki „C“, taip išreikšdama savo nuomonę, jog įmonėje „prasidėjo į įsipareigojimų nevykdymą panašus procesas“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)