„Techninis rekonstrukcijos projektas yra parengtas ir patvirtintas, o statybų leidimas yra paskutinis projektavimo etapas, tad būtų neracionalu šį procesą nutraukti baigiamojoje stadijoje. Juolab, kad už šias paslaugas bet kokiu atveju projektuotojams turėtume sumokėti. Statybų leidimas suteikia teisę bet kuriuo metu pradėti darbus, jei būtų apsispręsta tęsti projektą ar įgyvendinti jį etapais“, – pranešime sakė Turto banko generalinis direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Nurodoma, jog gauti statybos leidimą projektuotojus „Archimenai“, „Projektavimo ir restauravimo institutas“, „Vilniaus architektūros studija“ ir Sigito Kuncevičiaus projektavimo firma įpareigoja su Turto banku 2019 metų sausį pasirašyta 722 tūkst. eurų vertės (su PVM) sutartis dėl rekonstrukcijos techninio projekto parengimo ir projekto vykdymo priežiūros.

Turto bankas BNS informavo, jog šiuo metu už projektavimo darbus jau sumokėta 429 tūkst. eurų (su PVM), dar 184 tūkst. eurų (su PVM) bus sumokėta po statybų leidimo išdavimo.

Anot Turto banko, už projekto vykdymo priežiūrą numatytos lėšos 109 tūkst. eurų (su PVM) projektuotojams būtų išmokėtos tik tuo atveju, jei būtų pradėti rangos darbai.

Vyriausybė rugpjūtį informavo kol kas atsisakanti planų apleistuose Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose įrengti Kongresų centrą, nes pandemija pakeitė konferencinio turizmo rinką ir aplinką. Premjerė Ingrida Šimonytė tvirtino, kad įgyvendinti projektą šiuo metu nebūtų finansiškai saugu.

Skelbta, jog kol bus apsispręsta dėl kitos alternatyvos, Turto bankas privalo pasirūpinti objektu, kad jo būklė neblogėtų. Todėl svarstoma galimybė atlikti būtinus pastato tvarkymo darbus.

Planai vietoj 1971-aisiais statytų nebenaudojamų koncertų ir sporto rūmų įrengti konferencijų centrą buvo brandinami nuo 2015-ųjų, kai pastatą iš bankrutavusios Ūkio banko investicinės grupės ir bendrovės „Žalgirio sporto arena“ perėmė Turto bankas.

Sporto rūmų rekonstrukcijos projektas susidūrė su kai kurių žydų bendruomenių pasipriešinimu, kadangi kompleksas yra senųjų žydų kapinių teritorijoje, kurios čia veikė nuo XVI amžiaus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją