„Lords LB Special Fund I Subfund A“ bendrovės „Investmira“ obligacijų emisijos trukmė yra 2,5 metų. JAV architekto Danielio Libeskindo suprojektuotas A+ verslo centras duris nuomininkams ir visuomenei atvers 2023-ųjų vasarą, teigiama „Citadele“ banko pranešime.

„Esame išsikėlę strateginį tikslą būti aktyviu kapitalo rinkų Baltijos šalyse dalyviu. Įsigydami įmonių obligacijas, kurios yra ir puiki alternatyva ilgalaikiam įmonių finansavimui banko paskolomis, tokiu būdu taip pat prisidedame prie įvairesnių įmonių finansavimo instrumentų ir bendrai kapitalo rinkos mūsų regione plėtros“, – pranešime sakė „Citadele“ banko valdybos narys, Baltijos šalių verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vaidas Žagūnis.

Pasak jo, sprendimą investuoti į biurų kompleksą „Artery“ bankas priėmė atsižvelgęs ir į tai, kad nepaisant koronaviruso pandemijos modernių, aukštesnės klasės biurų paklausa sostinėje išlieka.

„Projekto statyba vyksta visu pajėgumu, duris atversime 2023 metų vasarą. „Artery“ susilaukė ne tik išskirtinai didelio nuomininkų dėmesio, bet ir atitinka tarptautinių institucinių investuotojų kriterijus kaip išskirtinis, aukščiausius tvarumo standartus atitinkantis kompleksas“, – pranešime teigė „Lords LB Asset Management“ fondų valdytojas Marius Žemaitis.

Anksčiau skelbta, kad „Lords LB Special Fund I Subfund A“ investicijos į „Artery“ projektą sieks daugiau kaip 69 mln. eurų.

20 aukštų pastatą sudarys 7 aukštų podiumo dalis ir 20 aukštų bokštas. Pirmajame aukšte įsikurs kavinės, restoranai, prekybos, paslaugų įmonės, bus įrengtas 35 metrų aukščio atriumas, Europos aikštė bus sujungta požemine perėja su Baltuoju tiltu. Bendrosios komplekso erdvės bus visą parą prieinamos visuomenei.

„Lords LB Asset Management“ valdo 12 nekilnojamojo turto fondų, vieną privataus kapitalo fondą, vieną energetikos ir infrastruktūros fondą bei dvi investicines bendroves. Bendra kolektyvinių investavimo subjektų valdomo turto vertė 2020-ųjų pabaigoje siekė 654 mln. eurų. „Lords LB Asset Management“ veikla yra licencijuojama ir prižiūrima Lietuvos banko.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)