„Jauna Teika“ – išskirtinis objektas Rygos biurų rinkoje, reikšmingai papildantis „EfTEN“ investicinį portfelį. Mes labai vertiname „Hanner“ profesionalumą plėtojant šį projektą ir sudarant sandorį, kuris dėl savo dydžio turi ypatingą reikšmę fondui. Būtent šis sandoris yra didžiausias „EfTEN Capital“ istorijoje“, – teigia „EfTEN Capital AS“ generalinis direktorius Viljaras Arakas.

„Jauna Teika“ projektą pradėjome plėtoti 2006 m. Per 15 metų sukūrėme patrauklų darbui ir gyvenimui biurų ir gyvenamųjų namų kompleksą, kuriame dirba ir gyvena per 6000 žmonių. Šiuo metu turime naujų investicinių planų, kurių įgyvendinimui panaudosime gautą kapitalą“, – sako „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

„Jauna Teika“ yra Rygos VEFRESH rajone, kuris istoriškai buvo ir tebėra Latvijos technologijų įmonių namai. Čia per metus sukuriama ne mažiau kaip 43% visų Latvijos informacinių technologijų paslaugų eksporto. Rajonas yra už 10–15 minučių kelio automobiliu nuo istorinio Rygos miesto centro.

Kompleksą sudaro keturi biurų pastatai, iš kurių „Ausma“, „Teodors“ ir „Henrihs“ buvo baigti po 2016 m., o „Valters“ – 2009 m. Bendras nuomojamas biurų plotas sudaro apie 60 000 kv. m., teritorijoje yra 1100 automobilių stovėjimo vietų.

Biurų pastatuose yra apie 50 nuomininkų, įskaitant finansinių paslaugų bendroves „DNB Bank“, „BIGBANK“ ir „Intrum“, draudimo bendroves „Gjensidige“ ir „BTA“, IT bendroves „TietoEVRY“ ir „Accenture“, bendradarbystės erdvę „Teikums“, chemijos įmones „Cabot“ ir „Solvay“ ir daugelį kitų.

„Jauna Teika“ (nuotr. Lauris Viksne)

Be biurų komplekso „Jauna Teika“ projekte „Hanner“ pastatė daugiau kaip 800 butų, kurie šiuo metu jau yra parduoti.

Pardavimo sandorio konsultantai buvo „Colliers Baltic“ komanda, o sandorį finansavo „SEB“ bankas. Sandoris bus baigtas, kai bus gautas reikiamas Latvijos konkurencijos tarnybos leidimas.

„Hanner“ yra NT projektų plėtros bendrovė, veikianti 26 metus Lietuvoje, Latvijoje, Rumunijoje ir Ukrainoje; Vilniuje ir Rygoje bendrovė valdo virš 100.000 kv. m ploto komercinio nekilnojamojo turto. „Hanner“ yra išplėtojusi per 70 NT projektų, kurių plotas siekia 1 mln. kv.m, o vertė viršija 1 mlrd. EUR. Parduotas „Jauna Teika“ biurų kompleksas yra vienas didžiausių „Hanner“ išvystytų biurų projektų, savo dydžiu nusileidžiantis tik „Business Stadium“ projektui Vilniuje.

Po šio įsigijimo „EfTEN Real Estate Fund 4“ investicijų portfelyje yra 8 nekilnojamojo turto objektai: „Kadrioru“ verslo centras Taline, „Dominante“ ir „Bergi“ logistikos centrai Rygoje, „Arginta“ logistikos centras Vilniuje, „River Mall“ prekybos centras/„River Hall“ verslo centras Kaune, „RYO“ prekybos centras Panevėžyje ir „SBA“ logistikos ir gamybos centras Klaipėdoje.

„EfTEN Real Estate Fund 4“ yra dešimties metų uždaro tipo fondas, skirtas instituciniams investuotojams, investuojantis į pinigų srautus generuojančius komercinio nekilnojamojo turto objektus Baltijos šalyse. Fondo turtą valdo „EfTEN Capital AS“, turto valdymo bendrovė, kurią reguliuoja Estijos finansų priežiūros institucija. Bendrovė taip pat valdo „EfTEN Real Estate Fund III AS“, „EfTEN Kinnisvarafond AS“, „EfTEN Kinnisvarafond II AS“, „EfTEN United Property Fund“ ir komanditinės partnerystės fondus „PEFoF“ ir „EfTEN Residential Fund“. „EfTEN Capital“ įmonių grupė („EfTEN Capital AS“ su dukterinėmis įmonėmis) valdo 56 komercinio nekilnojamojo turto pastatus, kuriuose veikia daugiau nei 1200 nuomininkų. Bendra valdomo nekilnojamojo turto rinkos vertė yra apie 800 milijonų eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)