Per kelis metus objektas buvo iš pagrindų renovuotas, sutvarkytos komunikacijos, įrengti privažiavimai. Ant stogo dar planuojama įrengti 300 KW galios saulės elektrinę. Skaičiuojama, jog bendras rekonstruotų patalpų plotas sieks 8 tūkstančius kvadratinių metrų, darbus galutinai baigti ketinama šiais metais.

Naują gyvenime pradėjusiame pastate jau įsikūrė bendrovės „Ramirent“, „Pauluma“, „Medžio aura“, „Dominati“, „Speran“. Artimiausiu metu turėtų įsikurti „Valientė“ ir „Vextrus“.

Pastatą atgaivinusios UAB „Infina“ direktorius Stasys Poškus neslepia: kitą kartą vietoj seno statinio rekonstrukcijos tikriausiai rinktųsi variantą jį griauti bei statyti naują.

„Projektą reikėjo vėl ir vėl koreguoti, nes vis išlįsdavo staigmenų. Įsitikinome, jog tarybinių laikų komunikacijos brėžiniuose su realybe neturi nieko bendro. Pagal senus brėžinius – kanalizacija ir vandentiekis yra, o iš tikrųjų jų – nė kvapo. Teko iš naujo rūpintis elektra, vandentiekiu, kanalizacija, lietaus nuvedimais ir kitomis komunikacijomis. Džiugu, kad su visais iššūkiais pavyko susitvarkyti pakankamai sklandžiai. Miestas pagaliau atsikratė vaiduoklio, o verslui atsirado papildomos erdvės ir galimybės“, – teigė S. Poškus.

„Renovuotas pastatas yra šviesus, erdvus, funkcionalus ir puikiai pritaikytas mūsų verslo poreikiams. Sprendimą dėl patalpų nuomos priėmėme ilgai nedvejoję“, – sakė Eligijus Baikauskas , „Ramirent“ nuomos direktorius.

Pastato – vaiduoklio vardą pelnęs objektas beveik nenaudojamas ir neprižiūrimas mieste stovėjo nuo 2003 metų. UAB „Infina“ jį įsigijo 2016-aisiais ir užsibrėžė tikslą objektą atnaujinti bei įveiklinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)