Bendroje 8,3 hektarų teritorijoje taip pat planuojamos tiek gyventojų, tiek visų miestiečių poreikiams skirtos erdvios žaliosios ir laisvalaikio bei pramogų zonos, pėsčiųjų alėja, sukurtos galimybės leisti laiką prie upės, bus užtikrinti kompleksiniai patogaus susisiekimo, automobilių parkavimo, taip pat judėjimo dviračiais, paspirtukais ar pėsčiomis sprendimai. Komercinėse patalpose įsikursiantys verslai ir paslaugų teikėjai prisidės prie kasdienių paslaugų vietoje gausos.

„Vilniuje atrasti didelių unikalių teritorijų plėtojimui jau beveik neįmanoma, todėl persiritę į antrąją „Paupio“ projekto vystymo pusę, be galo džiaugiamės turėdami naują ambiciją – prie Neries upės ir miško įsikūrusią teritoriją paversti išskirtiniu rajonu, su gyventojų poilsiui ir patogumui pritaikytomis viešomis erdvėmis, gamtos kaimynyste, atskira infrastruktūra, pėsčiųjų ir dviračių takais bei reikalingomis kasdienėmis paslaugomis“, – sakė „Darnu Group“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.

Statybas pradės kitąmet

Naujojo projekto sklypai išsidėstę greta K. Jelskio gatvės: vos per keletą minučių pasiekiami miškai bei Šaltūnų paplūdimys, o kitame Neries krante išsidėstęs Vingio parkas, kurį bus galima pasiekti pėsčiomis perėjus būsimą tiltą. Preliminari numatoma statybų ir pardavimų pradžia – 2022 metų antroje pusėje.

Šiemet „Darnu Group“ suplanavusi 65 mln. eurų investicijas. Šiuo metu bendrovių grupė tęsia „Paupio“ rajono vystymą, kuriame toliau plėtoja gyvenamuosius kvartalus ir verslo centrą „Paupio darboteka“, valdo „Paupio turgų“, sostinės Ukmergės gatvėje tęsia daugiafunkcinio patalpų komplekso „Vilniaus verslo parkas“ statybas.

Be to, grupės įmonės viešosios ir privačiosios partnerystės būdu vysto policijos komisariato ir areštinės projektą Panevėžyje, administruoja du analogiškus policijos komisariato ir areštinės pastatus Vilniuje, projektuoja karinius miestelius Vilniaus ir Šilalės rajonuose, taip pat pradėjo rekonstruoti sporto kompleksą „SEB Arena“, valdo viešbučius „Urbihop“ ir „Artagonist“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)