Nustebino kainų pokyčiai

Vilnietė Simona kartu su draugu metams buvo išvykusi studijuoti užsienyje. Mergina prisimena, kad prieš metus jiedu Vilniaus centre nuomojosi 2 kambarių naujos statybos butą už maždaug 500 Eur, šiuo metu už panašią kainą nieko nebepavyksta rasti.

„Panašių butų kainos arčiau miesto centro prasideda nuo 600–650 Eur. Grįžę likome nustebę, nes ir pasirinkimas menkas, ir kainos taip staiga padidėjo. Šią savaitę turėsime kelias apžiūras Senamiestyje, tikriausiai tiek ir mokėsime, nes kito pasirinkimo nėra“, – sako Simona.

Per dešimtmetį kainos pakilo dvigubai

Per pastaruosius metus nekilnojamojo turto (NT) pardavimo kainos Lietuvoje augo sparčiausiai Europoje. Būsto nuomos kainos taip pat neatsilieka ir Lietuva yra tarp pirmaujančių ES šalių. „Eurostato“ duomenimis, per dešimtmetį šalyje jos pakilo daugiau nei dvigubai. Tai – antras didžiausias pokytis ES.

Statistikos departamento duomenimis, nuo 2015 m. Lietuvos būsto nuomos kainos paaugo 30 proc.
Ilgalaikės nuomos administravimo platformos „Valdantis“ vadovas, investuotojas praktikas Jurgis Vilutis pažymi, kad nuomos kainos kyla dėl geresnės kokybiškesnės pasiūlos rinkoje, o pats augimas – segmentuotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)