„Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis BNS pranešė, kad liepos 16 dieną teismas patvirtino taikos sutartį – tokiu būdu buvo baigtas šalių ginčas.

„Dabar mes galime visą dėmesį ir jėgas skirti projekto plėtojimui šiame sklype, kurį įsigijome varžytinėse dar 2014 metais“ – BNS teigė A. Avulis.

Pasak A. Avulio, mediacijos proceso metu bendrovė taip pat pasiūlė, o NŽT sutiko už neskelbiamą sumą parduoti su „Hanner“ susijusiai įmonei „LT Development Fund“ anksčiau iš valstybės nuomotą 2,3 ha sklypą Algirdo g. 77.

NŽT viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Ruslanas Golubovas BNS patvirtino, kad ginčų su bendrove dėl šio sklypo nebeliko, o per mediaciją valstybė už beveik 2 mln. eurų jį pardavė bendrovei.

„Tai tikrai šiai dienai galime sakyti, kad ginčas yra pilnai išspręstas“, – sakė R.Golubovas.

Pasak A. Avulio, į projektą įmonė numato investuoti apie 50 mln. eurų – ketinama pastatyti apie 27 tūkst. kv. metrų gyvenamojo ploto ir rinkai pasiūlyti apie pusę tūkstančio butų.

„Taip pat galvojame, jog judresnėje ir triukšmingesnėje sklypo dalyje arčiau Švitrigailos gatvės, kaip ir buvo suplanuota, turėtų atsirasti apie 10 tūkst. kv. metrų biurų centras“, – teigė A. Avulis.

Jo teigimu, statybos sklype turėtų prasidėti 2022 metų pirmąjį ketvirtį.

„Hanner“, 2014 metais įsigijusi sklypą skelbė planuojanti statyti komercinį objektą ir nugriovė jame buvusius sandėlius. 2018 metais NŽT įspėjo „Hanner“, kad žemės nuomos sutartis gali būti nutraukta. Tuomet „LT Development Fund“ ir NŽT kreipėsi į teismą – tarnybos teigimu, sklypai be aukciono gali būti išnuomojami tik tuomet, jei yra užstatyti statiniais, o sklype Algirdo gatvėje tokių statinių nėra.

Nuo 2018 metų lapkričio teismai buvo uždraudę NŽT nutraukti 2006 metais pasirašytą sklypo nuomos sutartį, o nuo 2019 metų sausio – „LT Development Fund“ vykdyti statybos darbus.

Vilniaus apygardos teismas pernai balandį nutarė, jog nebėra pagrindo nutraukti sklypo nuomos sutarties. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas šiemet sausį grąžino bylą nagrinėti Vilniaus apylinkės teismui, o pavasarį pradėtas mediacijos procesas, liepos 16 dieną baigęsis taikos sutartimi.

Be to, bendrovė su NŽT bylinėjosi ir dėl galimybės gauti planavimo sąlygas. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas šių metų birželį įpareigojo NŽT tą padaryti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)