„Citus“ savininkas Mindaugas Vanagas sako manantis, kad tai yra labai gera vieta gyvenamajam projektui.

„Tai yra labai gera vieta, neatrastas perliukas dėl to, kad ir Vilniaus savivaldybės tikslas tą pusę yra prijungti prie miesto bei padaryti ją visaverte, ir „Lietuvos geležinkelių“ stoties konversijos milžiniški projektai planuojami šalia“, – BNS sakė M. Vanagas.

„Juo labiau ir pati lokacija yra smagi – ant kalniuko, puikus vaizdas turėtų atsiverti, daug žalumos, įdomi kaimynystė: ir cerkvė, ir Tyzenhauzų dvaras. Mes mėgstam tokias vietas, gal ji ir sudėtingesnė, bet joje matome didelę perspektyvą ir patrauklumą“, – pridūrė jis.

Anot M. Vanago, planuojama pastatyti apie 9 tūkst. kv. metrų bendro ploto kvartalą su maždaug 180 butų.

„Skaičiai kol kas preliminarūs, tikslesni paaiškės po projektavimo, kurį jau pradėjom, statybos leidimą planuotume gauti kitų metų pirmoje pusėje“, – teigė „Citus“ savininkas.

Anot jo, ar kvartalas bus plėtojamas etapais, priklausys nuo situacijos rinkoje.

„Jeigu rinka bus tokia aktyvi kaip dabar, tai greičiausiai bus statoma vienu etapu. Jeigu NT rinka stabilizuosis, tai naudosim tą variantą, kurį visuose projektuose darom, – statybų procesą etapuojam ir lėčiau statom“, – aiškino M. Vanagas.

Jo teigimu, pagal vietą tai galėtų būti vidutinės ir net prestižinės klasės butai: „Tai tikrai gali būti išskirtinė ir labai patogi gyventi vieta. Tarkim, aš visą laiką mėgstu pėstute apvaikščioti rajoną prieš jį įsigydamas – tai kelis kartus nuėjau iki Aušros vartų – 7-8 minutės“.

Birželio 1 dieną aukcione aštuonių administracijos, gamybos pastatų ir sandėlių kompleksas Tyzenhauzų g. 1, kur anksčiau veikė Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centro vairuotojų ir autoremonto specialistų mokymo skyrius, buvo siūlomas už 900 tūkst. eurų (be PVM) pradinę kainą.

Jį rengusi NT bendrovė „Newsec advisers LT“ BNS informavo, jog jame dalyvavo 8 dalyviai.

Apie 54 proc. pastatų yra išnuomoti, likę stovi tušti.

Registrų centro duomenimis, „Citus“ bendrovę „Vilnius east“ įsteigė balandį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)