Kaip skelbia Švedijos kapitalo nekilnojamojo turto bendrovė „Eastnine Lithuania“, komisijos vertinimu, projektai ne visiškai išpildė reikalavimus, todėl konkurso laimėtojas nepaskelbtas. Abiejų įmonių projektams skirta trečia vieta, joms sumokėta po 5 tūkst. eurų ir pasiūlyta pakoreguoti projektus.

Pasak „Eastnine Lithuania“ vadovo Juliaus Niedvaro, planuojama toliau diskutuoti su projektų rengėjais, užsakove ir Vilniaus savivaldybe, o pasiekus visus tenkinantį rezultatą bus pasirašoma projektavimo sutartis. Kitu atveju gali būti skelbiamas kviestinis architektūrinis konkursas.

Komisijos nuomone, projektai neišpildo konkurso reikalavimų, ypač suderinamumo su miesto panorama bei atitikimo tvarių pastatų standartams.

Komisijai vadovavusio Vilniaus vyriausiojo architekto Mindaugo Pakalnio teigimu, vieta, kurioje ketinama statyti ketvirtą „burę“, miestui yra labai svarbi, todėl ir projektams keliami aukštesni reikalavimai.

„Sweco“ pateikė vientiso tūrio 18-kos aukštų pastato projektą, eksterjerą derinant prie „3 Burių“ komplekso, integruojant į aplinką.

Vokietijos architektų ir SWECO pasiūlymas

„Arrow architects“ siūlo statyti į atskirus tūrius suskaidytą 17-kos aukštų pastatą ir laiptuota architektūra jį įlieti į formuojamą architektūrinę kalvą iš rytinės pusės.

Danijos architektų Arrow architects pasiūlymas
Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)