Prieš penkerius metus Palangoje vos 650 metrų nuo jūros esantį pastatų kompleksą į savo rankas perėmęs Turto bankas iš pradžių jį įvertino 1 mln. 63 tūkst. eurų. Iki 2017 metų birželio vidurio įvyko trys aukcionai, per juos kaina sumažinta iki 900 tūkst. eurų, tačiau pirkėjų neatsirado. Skubėdami parduoti valstybės turtą Turto banko vadovai nusprendė jį įvertinti iš naujo. Praėjus kiek daugiau nei metams ta pati turto vertintojų įmonė tą patį pastatų kompleksą su sklypu įvertino vos ne perpus pigiau – 574 tūkst. eurų.

2018 metų pradžioje statinius nusipirko bendrovės savininkas Vilniuje gyvenantis Izraelio pilietis Evgeni Hitereris. Šių metų balandį šį turtą jis pardavė Seimo nario Viktoro Pranckiečio 36 metų sūnui Vaidotui ir su juo susijusiems asmenims už daugiau kaip 2 mln. eurų.

Turto banko direktorius Mindaugas Sinkevičius praėjusių savaitę Seimo Antikorupcijos komisijai aiškino, kad pradinę turto kainą nustato nepriklausomas turto vertintojas. Jis teigė, kad parduodamo sklypo paskirtis yra visuomeninė, o tokie sklypai neturi didelės paklausos. „Kodėl dabar šis turtas taip pabrango, sunku atsakyti. Matyt, tokia šiandien yra nekilnojamojo turto rinkos situacija“, – svarstė jis.

Finansų ministerijos Valstybės turto valdymo departamento direktorė Aušra Vičkačkienė teigė, kad kilus abejonių dėl pigiai parduoto valstybės turto situaciją aiškinosi Finansų ministerija ir prokuratūra, tačiau jokių pažeidimų neaptiko.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)