Dalius Gedvilas sako, kad pagal Seimo patvirtintą programą šiemet numatyta pastatyti nemažai objektų, bet dėl kylančių žaliavų kainų trečdalis jų turėtų būti išbraukti iš sąrašo.

„Manome, kad valstybės investicijų programa turėtų būti peržiūrima, nes jau ir man skambina perkančiosios organizacijos ir sako, kad nesulaukė nė vieno rangovo arba sąmata yra daug didesnė nei planuota“, – BNS teigė asociacijos prezidentas

Pasak D. Gedvilo, dėl neprognozuoto žaliavų kainų šuolio statybų verslas stoja visoje Europoje.

„ES statybos pramonės federacija gegužės pradžioje kreipėsi į Europos Komisiją, nes stoja iš ES struktūrinių fondų finansuojami projektai. Jeigu Lietuvoje tie projektai taip pat pradės strigti, tai valstybė turės grąžinti į ES biudžetą nemažai pinigų“, – teigė D. Gedvilas.

„Mūsų žiniomis, šiuo metu viešieji pirkimai (statybos darbų – BNS) ir pas mus drastiškai sulėtėjo arba stoja, todėl, kad nebeįmanoma už numatytą biudžetą įgyvendinti planuotų investicijų. Ir šiandien kalbėjausi su vienos savivaldybės administracijos vadove, kuri nežino, kaip jai tokioje situacijoje elgtis“, – pridūrė D. Gedvilas.

Anot jo, šiuo metu naujiems darbams rangovai nebesudaro sutarčių be indeksavimo, o tokių garantijų neturintys svarsto apie bankrotą.

„Praktiškai rangovai be indeksavimo nebesutinka sudaryti sutarčių, o tie, kurie jau turi pasirašę sutartis, gyvena nuolatiniame strese. Yra tokių rangovų, kurie man sako: turiu 17 metų veiklos istoriją, tačiau dėl šitokios situacijos turėsiu uždaryti savo bendrovę“, – teigė D. Gedvilas.

Pasak jo, kitą savaitę į posėdį renkasi asociacijos taryba, kuri situaciją planuoja aptarti su Aplinkos ministru Simonu Gentvilu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)