Anot Turto banko, įmonė neatliko visų sutartyse numatytų darbų, dėl to jis balandžio pradžioje nutraukė dvi pernai spalį pasirašytas daugiau nei 200 tūkst. eurų bendros vertės sutartis.

„Santjana“ per sutartyje nustatytą terminą bei per papildomai nustatytus terminus nesuteikė techninės pastatų priežiūros paslaugų daugiau kaip 40 proc. objektų Panevėžio regione. Panašūs pažeidimai buvo nustatyti ir Klaipėdos regione“, – BNS teigė Turto banko atstovai.

Pasak jų, kai sutartys nutraukiamos dėl esminio pažeidimo, teisės aktai įpareigoja įtraukti tokį tiekėją į sutarties neįvykdžiusių ar netinkamai ją įvykdžiusių tiekėjų sąrašą. Įmonė per 30 dienų gali pateikti ieškinį teismui, tačiau „Santjana“ neginčijo banko sprendimo.

„Santjanos“ direktorius Rimvydas Ramanauskas BNS sakė kol kas nežinantis, ar skųs teismui Turto banko sprendimą.

„Aiškinsimės iš pradžių, kodėl taip atsitiko. Mums tai labai netikėta, nes su Turto banku turime labai daug sutarčių. Kol kas negaliu pakomentuoti, ką konkrečiai darysime“, – teigė R. Ramanauskas.

Anot jo, buvimas nepatikimų tiekėjų sąraše kenkia bendrovei.

„O kam gerai yra būti tokiuose sąrašuose? Verslo įmonei visos sutartys yra svarbios, todėl net negali būti diskusijų, kad tokia situacija mums nėra svarbi. Ieškosime sprendimo, kaip iš jos išeiti, tačiau kol kas jo įvardinti negaliu“, – teigė „Santjanos“ direktorius.

Į Viešųjų pirkimų tarnybos administruojamą nepatikimų tiekėjų sąrašą tiekėjai įtraukiami trejiems metams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)