Per dvi dienas butas pabrango 11 tūkst. eurų

Vilniaus Naujamiesčio mikrorajone su draugu nuomojame bute gyvenanti Saulė jau kurį laiką tame pačiame rajone ieško labai panašaus nuosavo būsto. NT skelbimų portalus ji tikrina kiekvieną rytą. Vieną ketvirtadienio rytą ji netikėtai rado jos ir draugo lūkesčius atitinkantį butą, tačiau, panašu, pavėlavo. Per dvi paras senos statybos 46 kv. m dviejų kambarių buto kaina pakilo 11 tūkst. eurų.

„Ketvirtadienį ryte randu šį skelbimą. Tai – man pažįstamas rajonas, netoliese gyvenu, būtent tokio buto ir ieškojau. Pradinė jo kaina buvo 94 tūkst. eurų. Vertinant kainas, už kurias šiuo metu Naujamiestyje parduoda butus, tai šio buto kainos ir kokybės santykis pasirodė tikrai geras. Tačiau penktadienį ryte kaina pakilo iki 97 tūkst. eurų, šeštadienį ryte kaina jau siekė 105 tūkst. eurų“, – kainų pokyčiais stebisi Saulė.

Pamačiusi šį skelbimą pora nežinojo, nuo ko pradėti, – skambinti į banką ar brokeriui, ar su tėvais kalbėtis dėl pradinio įnašo. Mergina spėja, kad už tokią ar net didesnę kainą toks butas tikrai ras pirkėją, nes tai – vis dar gera kaina Naujamiestyje.

Delfi pasiekė ne viena istorija, iliustruojanti, kokiu greičiu kainos kyla sostinėje. NT brokeris pateikia atsakymus, ar dabar verta pirkti būstą ir nuo ko pradėti, nenorint praleisti tinkamo varianto. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)