„Baltic Horizon Fund“ valdomo turto portfelį sudaro 15 komercinės paskirties nekilnojamojo turto objektų Baltijos šalių sostinėse, jų nuomotinas plotas yra 153 tūkst. kv. metrų. Fondui priklauso prekybos centras „Europa“, prekybos centro ir biurų kompleksas „Domus Pro“, verslo centrai „Duetto“ ir „North Star“, „Galerija Centrs“, „Postimaja“ ir kt. Bendra fondo valdomo turto portfelio vertė viršija 355 mln. eurų.

Tarptautinį konkursą „Baltic Horizon Fund“ skelbia ir įgyvendina reguliariai kas trejus metus, jis vyksta laikantis fondo konkursų tvarkos ir aukščiausių atitikties standartų. Iki šiol „Baltic Horizon Fund“ turto valdymo ir apskaitos paslaugas teikė kelios įmonės, nuo 2008 m. pagrindine partnere buvo bendrovė „BPT Real Estate“.

Nuo 2021 m. rugsėjo 1 d. pagrindine „Baltic Horizon Fund“ partnere bus bendrovė „CBRE Baltics“, kuri teiks paslaugas visam fondo portfeliui. Lietuvos verslo centrams „Duetto“ ir „North Star“, prekybos centro ir biurų kompleksui „Domus Pro“ paslaugas kartu su „CBRE Baltics“ teiks ir „Censeo“.

Tarmo Karotam

„Šiais metais tarptautiniame konkurse sulaukėme devynių itin stiprių kandidatų. Nuoširdžiai dėkojame visiems, kurie skyrė didelį dėmesį fondui ir pateikė itin kokybiškos ir profesionalios konkurso medžiagos. Renkantis partnerius buvo svarbi turima patirtis ir kompetencija, taip pat vertybių atitikimas ir bendras ateities vizijos matymas veikiant visose Baltijos šalyse – tai itin aktualu popandeminiu laikotarpiu žengiant pirmyn, įgyvendinant reikiamus pokyčius ir užtikrinant sėkmingus fondo veiklos rezultatus.

Dėkojame buvusiems partneriams: „BPT Real Estate“, „Bauplan Nord“, „YIT Lietuva“, už ilgus metus trukusį bendradarbiavimą, už patirčių ir išbandymų kupiną etapą“, – sako fondo „Baltic Horizon Fund“ valdytojas Tarmo Karotam.

Santa Rozenkopfa

„Vertiname „Baltic Horizon Fund“ išreikštą pasitikėjimą – ši partnerystė mums svarbi įsitvirtinant ir vykdant plėtrą Baltijos šalyse. Pastaraisiais metais kryptingai dirbome siekdami išplėsti kompetencijas ir teikiamas paslaugas skirtinguose nekilnojamojo turto sektoriuose. Šiuo metu valdant nekilnojamąjį turtą reikia ne tik pokyčių, bet ir augimo užtikrinimo.

Tikime, kad šalia mūsų turimos vietinės patirties ir žinių, „CBRE“ pasaulinė patirtis ir turimos kompetencijos, aukščiausi tvarumo standartai aplinkos apsaugos, socialinėje ir valdymo srityse leis siekti geriausių bendradarbiavimo rezultatų nuolat besikeičiančioje aplinkoje“, – sako Santa Rozenkopfa, „CBRE Baltics“ vykdančioji direktorė.

Pasak S. Rozenkopfa, nepaisant pasaulį apėmusios pandemijos, Baltijos šalių ekonomika viršijo 2020 m. pradžioje pateiktas prognozes – verslas sugebėjo lanksčiai prisitaikyti prie pokyčių, šiuo metu situacija atlaisvinant ribojimus suteikia rezervuoto optimizmo. Taigi, pats laikas pradėti aktyviai ruoštis popandeminiam laikotarpiui, palengva grįžtant į įprastą, tačiau tuo pačiu ir pasikeitusį mūsų visų gyvenimą dirbant, perkant, pramogaujant ir ilsintis.

„CBRE Baltics“ Baltijos šalyse teikia platų spektrą integruotų komercinio nekilnojamojo turto paslaugų vystytojams, investuotojams ir nuomininkams, įskaitant strateginį konsultavimą, turto pardavimus, išperkamąją nuomą, įrangos ir nuosavybės valdymą, projektų valdymą, rinkos tyrimus, nekilnojamojo turto tikrinimą ir vertinimą. „CBRE Baltics“ turi biurus Rygoje, Vilniuje ir Taline, įmonė yra „CBRE Affiliate Network“ dalis.

„Baltic Horizon Fund“ yra registruotas sutartinis viešasis uždaras nekilnojamojo turto fondas, kurį valdo alternatyvaus investavimo valdymo bendrovė „Northern Horizon Capital AS“. Fondas yra įtrauktas į „Nasdaq Tallinn“ ir „Nasdaq Stockholm“ vertybinių popierių biržas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją