Teismas atmetė „Universalios arenos“ skundą dėl Klaipėdos apygardos teismo pernai rugsėjo 28 dienos sprendimo, pranešė teismas.

Anot abiejų teismų, įmonė negali reikalauti sutarties nutraukimo, nes ji nėra įgalinta ginti viešąjį ir visuomenės interesą bei nėra sutarties šalis.

Bendrovė apeliaciniame skunde nurodė, kad ji turi teisę reikalauti koncesijos sutarties nutraukimo ir reikšti kitus susijusius reikalavimus, nes ji gina savo, kaip konkurso dalyvės, pažeistą interesą – nutraukus sutartį ji galėtų dalyvauti naujame konkurse ir jį laimėti.

Teisėjų kolegijos vertinimu, „Universali arena“, nebūdama sutarties šalis, neturi teisės kontroliuoti jos vykdymo, nes už tai yra atsakinga Palangos savivaldybės administracija, o jų įgyvendinimą tikrina valstybės ir savivaldybės kontrolės institucijos.

„Universali arena“ siekia, kad būtų nutraukta koncesijos sutartis ir paskelbtas naujas koncertų salės valdytojo konkursas. Anot įmonės, koncesininkė nevykdo savo įsipareigojimų dėl renginių skaičiaus bei turistų pritraukimo.

Savivaldybės teigimu, koncesininkės veiklos negalima vertinti pagal pirmuosius metus – ji salę valdo nuo 2018-ųjų kovo.

Savivaldybė skelbė, jog koncesininkė ne turizmo sezono metu turės surengti bent 77 renginius, o iki 2019 metų vasario pritraukti bent 195,7 tūkst. lankytojų. 2018 metais ji suorganizavo 44 renginius.

Palangos savivaldybė 2018 metais su „Pajūrio infrastruktūra“ pasirašė 20 metų trukmės koncesijos sutartį. Pagal ją salę valdo bendrovė Palangos koncertų salė, o „Pajūrio infrastruktūra“ koncesijoje dalyvauja kaip investuotoja.

Pastarosios akcininkė bendrovė „Infrastruktūra LT“ taip pat valdo Klaipėdos „Švyturio“ areną, baseiną Klaipėdoje bei Girstučio baseiną Kaune.

Už 8,7 mln. eurų atnaujinta Palangos vasaros estrada atidaryta 2015 metų pabaigoje. Prisukamą muzikinę dėžutę primenantis pastatas pritaikytas koncertams, konferencijoms ir kitiems renginiams. Vėliau ketinama areną plėsti, pastatant meno mokyklą ir kultūros centrą.

Bendrovę „Universali arena“ pernai lapkritį įsigijo verslininko Gedimino Žiemelio kontroliuojama bendrovė „DG21“. G. Žiemelis taip pat valdo aviacijos verslo grupę „Avia Solutions Group“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)