13 metų miesto savivaldybės bandytą parduoti komplekso aukcioną laimėjo nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Citus“ savininko Mindaugo Vanago netiesiogiai valdoma įmonė „Arinela“.

Pasak M. Vanago, „Nemuno“ sanatorija yra pačiame Druskininkų centre, ribojasi su daug parkų, daug žalumos, būsimu konferencijų centru.

„Galbūt buvo net šiek tiek keista, kad jis taip ilgai stovėjo neperkamas, bet turbūt dėl savo dydžio, nes jis yra išskirtinai didelis, tai Lietuvoje yra nedaug įmonių, kurios būtų pajėgios tokį išvystyti. Aišku, kaina pakilo aukciono metu, bet kvadratinio metro savikaina gavosi tikrai itin patraukli“ – BNS sakė M. Vanagas.

Anot jo, šiuo metu svarstoma, ką įrengti komplekse.

„Dar galutinių planų neturime, mąstysime, kursime, bet dalis bus turbūt apartamentai, o kitą dalį žiūrėsime. (...) Bus ir butai, ir nuomai (apartamentai – BNS). Mes visą laiką stengiamės sugalvoti kažkokių įdomesnių kontekstų, tai kol kas kūrybos stadijoje, bet, manau, kažką per keletą metų tikrai padarysime, kad šitas kompleksas papuoštų Druskininkus“, – teigė M. Vanagas.

Pasa jo, konkretesnius planus ketinama pristatyti šį rudenį, o visą projektą išvystyti per trejus arba ketverius metus.

Savivaldybės Turizmo, komunikacijos ir kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Diana Sinkevičiūtė BNS informavo, jog aukcione dalyvavo du dalyviai, o jį laimėjo bendrovė „Arinela“.

Pasak jos, gautos lėšos bus panaudotos modernaus kultūros centro statyboms.

„Ober-haus“ Būsto departamento vadovas Antanas Kišūnas teigia, kad buvusi sanatorija greičiausiai virs apartamentais.

„Tas pastatas turi perspektyvą vertinant iš konteksto, kas šiuo metu vyksta su poilsio bazių kurortiniuose miestuose rekonstrukcijomis, – jos yra įsisavinamos ir parduodamos kaip butai. Tai čia greičiausiai irgi šio pastato ateitis tokia bus: arba bus keičiama jo paskirtis, arba pardavinės tuos butukus kaip poilsio paskirties. Čia tikrai ne dėl sveikatingumo paslaugų perkamas šitas pastatas“, – BNS teigė A. Kišūnas.

Pasak jo, pandemija ir nuotolinis darbas sukėlė milžinišką antrojo būsto paklausą šalies kurortuose.

„Pagrindinis dalykas, dėl ko toks ažiotažas šiame aukcione kilo – tai patraukli vieta netoli centro ir dėl pandemijos, mat atsirado milžiniška būsto paklausa kurortuose. Šiandien telefonai Druskininkuose, Palangoje netyla“, – teigė NT ekspertas.

Druskininkai

„Žmonės išmoko dirbti per nuotolį, o nenorintiems pirkti namų pabėgimas į kurortinį miestą yra viliojanti galimybė, nes žmonės gali leisti laiką gamtos apsuptyje, naudotis SPA malonumais, gydyklomis ar kaip Palangos atveju prie darbo stalo turėti jūrą“, – svartė A. Kišūnas.

Aukcione už 2,59 mln. eurų pradinę kainą buvo siūloma įsigyti tris 16,5 tūkst., 1,3 tūkst. ir 1,5 tūkst. kv. metrų ploto pastatus bei 2,15 ha ploto sklypą Liepų gatvėje.

Dvylikos aukštų sanatorija statyta 1966–1970 metais, joje buvo 1 tūkst. vietų valgykla ir 800 vietų koncertų salė, kino salė, biblioteka. Nuo 2000-ųjų nuostolingai veikusi sanatorija uždaryta 2007 metais, o 2008 metais ji perduota miestui.

Anksčiau sanatorijai priklausęs priestatas, kuri buvo valgykla-restoranas, 2019 metais pradėtas rekonstruoti į kultūros centrą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)