„Inžinerinės grupės“ direktorė Natalija Naginė BNS sakė, kad sklypą Vanaginės gatvėje įmonė nusipirko už savo lėšas, o iš platformos pinigus skolinasi tik statyboms finansuoti.

„Kadangi šitą objektą pirkome su statybos leidimu, mums reikėjo greito finansavimo, todėl platforma pasirodė patraukliausias finansavimo būdas, nors ir šiek tiek brangesnis“, – BNS teigė ji.

Pasak jos, Palanga dabar yra viena patraukliausių vietų naujoms statyboms, nes žmonės linkę čia pirkti nekilnojamąjį turtą ir ne tik dėl karantino suvaržymų.

„Mes matome Palangą kaip labai perspektyvų miestą plėtrai ir ypač, kalbant apie šią vietą, kurią mums pavyko įsigyti. Tai į „premium“ pirkėjų segmentą orientuoti apartamentai, kuriuos numatome tik parduoti“, – pridūrė ji.

„Kadangi bus požeminė stovėjimo aikštelė ir sandėliukai, tai žmonės, tikėtina, turės daugiau komforto. Čia galėtų įsikurti žmonės, susiję su vandens sportu ar panašiai, kurie čia galėtų patogiai laikyti savo hobiui reikalingą inventorių“, – teigė „Inžinerinės grupės“ direktorė.

Pirmuoju etapu bendrovė platformą siekia pritraukti 800 tūkst. eurų. Paskola bus suteikiama 18 mėnesių, o metų palūkanos sieks 7–9 proc.

„Darbai pradėti balandžio mėnesį. Šiuo metu atliekami žemės, gręžtinių pamatų darbai“, – rašoma dokumentuose. Statybas ketinama baigti 2022 metų pirmąjį ketvirtį.

0,44 ha ploto sklype Vanagupės g. 22B ketinama statyti keturių aukštų pastatą, kuriame bus 79 vieno–trijų kambarių butai su daline apdaila, jų plotas sieks 25–72 kv. metrus. Be to, bus įrengtos 26 vietų antžeminė ir 54 vietų požeminė automobilių aikštelės bei 68 sandėliukai.

Butų vieno kv. metro kaina sieks 2,7–3,6 tūkst. eurų (su PVM), o iš projekto ketinama gauti 10,69 mln. eurų (be PVM) pardavimo pajamų.

Registrų centro duomenimis, vienintelis „Inžinerinės grupės“ akcininkas yra Orintas Naginė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)