Žirgyno g. 39, Bendoriai, Vilniaus r. – štai tokiu adresu Vilniaus pašonėje planuojamas naujas gyvenamųjų namų kvartalas.

Vilniaus savivaldybei pateiktuose projektiniuose siūlymuose teigiama, kad čia bus statomi trijų ir daugiau butų daugiabučiai pastatai.

362 butai, kaip numatyta, turės du ir daugiau kambarių, o 8 butai bus vieno kambario. Taip pat dalyje butų numatytos terasos ant stogo.

„Pastatų energinio naudingumo projektavimas ir sertifikavimas“ projektuojamiems gyvenamiems pastatams energinio naudingumo klasė projektuojama ne žemesnė kaip A+“, – teigiama siūlyme.

Aiškinama, kad drauge su atsirandančiais statiniais, projektuojamas sklypo sutvarkymas, apželdinimas, privažiavimo ir takų dangų įrengimas.

Taip pat bus projektuojami du įvažiavimai į sklypą iš Pietų pusės, o sklypo ribose projektuojamos D2 kategorijos gatvė, 370 automobilių stovėjimo vietų.

Teritorija, planuojama, bus apželdinta, bus pastatytos vaikų žaidimo aikštelės, sporto aikštelė paaugliams ir, kaip aiškinama, vieta ramiam vyresnio amžiaus namų gyventojų poilsiui. Sklype projektuojamas ir vandens telkinys.

„Statybos ir projektavimo finansavimo šaltiniai – privačios lėšos“, – nurodoma siūlymuose.

Projekto vystytojas – UAB „Ramig“.

Įmonės vadovas Ivanas Šiška „Delfi“ pasakojo, kad iki projekto statybų pradžios dar reikia nueiti nemažą kelią. Pirmiausia, siūlymui turi pritarti Vilniaus rajono savivaldybė, o vėliau prasidėtų detalūs projektavimo darbai.

„Manome, kad iki statybų pradžios mažiausiai dar praeis metai.

Dar viskas gali keistis, tai – pirminė stadija, pradinė procedūra“, – sakė jis.

Paklaustas, kiek investicijų prireiktų tokio kvartalo statyboms, kuriame numatyti 370 butų, vadovas teigė, kad viskas paaiškės eigoje, kai bus žinoma, kokiai projekto vizijai bus pritarta.

„Reikės labai didelių investicijų, skaičiuojama, 5 ir daugiau milijonų eurų“, – prasitarė jis.

Naujo kvartalo Bendoriuose statybos/Vizualizacija

Kalbėdamas apie šiuo metu gana sparčiai besiplečiančias gyvenvietes aplink ir besiformuojančius vis didesnius kamščius Senojo Ukmergės kelio gatvėje, I. Šiška sakė, kad su savivaldybe bus aptartas ir šis reikalas.

„Viskas bus aptarta. Bet dėl kamščių pirmoje eilėje turi spręsti savivalda“, – sakė jis.

Kaip teigė vadovas, daugiau aiškumo dėl gyvenvietės atsiradimo turėtų būti jau rudenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)