„Mes vystysime šį projektą - susitvarkysime leidimus, su banku dabar kalbamės dėl finansavimo, o šiam projektui greičiausiai bus sukurta nauja įmonė „LI12“, – BNS sakė „Kalnėnų slėnio“ vadovas Rolandas Vasiliauskas.

Pasak jo, projektas turėtų būti išskirtinis – jame numatoma įdiegti vadinamąją „no touch“ technologiją.

„Tu įeini į pastatą ir gali iki savo darbo vietos ateiti prie nieko neprisilietęs, nes tavo įėjimo kortelė per atstumą nuskenuojama ir liftas jau žino, į kelintą aukštą tu planuoji važiuoti. Tiesiog viskas pastate bus tvarkoma be prisilietimų prie paviršių – čia pandemija mums padiktavo. Dėl šios technologijos pritaikymo šiuo metu bendraujame su amerikiečių kompanija“, – pasakojo R. Vasiliauskas.

Įmonių užsakymu „Urban architects“ parengtuose projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, jog teritorijose Linkmenų g. 12 ir 14 ketinama statyti dviejų korpusų 4-6 aukštų 2,6 tūkst. kv. metrų bendro ploto pastatą. Korpusai bus sujungi stiklinta laiptine, po jais bus įrengta 40 vietų automobilių aikštelė.

Anot R. Vasiliausko, statybas planuojama pradėti šį birželį, o užbaigti – po 12-14 mėnesių.

„Pusę nuomininkų mes jau turime: visą mūsų įmonių grupę sukelsime į du aukštus, o tai sudarys apie 15-20 proc. viso pastato ploto. Tada į vieną aukštą atsikels mūsų partnerių „Taurakalnio“ savininkų bendrovė „Seifuva“, – sakė R. Vasiliauskas.

Be to, anot jo, šiuo metu kalbamasi su dviejomis advokatų kontoromis.

Nekilnojamojo turto registro duomenimis, vieną sklypą nuo pernai spalio valdo „Kalnėnų slėnis“, o kitą ,– nuo 2014 metų liepos – „Taurakalnis“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)