Bendras butų kainų lygis Lietuvos didmiesčiuose per metus ūgtelėjo 7,2 procento.

„Ober-Haus“ rinkos tyrimų vadovas Baltijos šalims Raimondas Reginis sako, kad 2020 metų pabaigoje ir šių metų pradžioje atrodė, kad butų kainos galbūt atšoko, tačiau kovą jų augimo tempas įsibėgėjo.

„Žvelgiant į istorinius duomenis, šis beveik 2 proc. siekiantis mėnesinis butų kainų augimas jau yra išskirtinis – pastarąjį kartą toks augimas didmiesčiuose fiksuotas tik 2007 metais. Santykinai aukštas bendras kovo kainų pokytis buvo nulemtas sparčiau augusiomis kainomis visuose šalies didmiesčiuose bei įvairiuose butų segmentuose“, – pranešime teigė ekspertas.

Anot jo, pasiūlos trūkumas jaučiamas Vilniuje, kur butų kainos auga ir jie vis tiek sulaukia savo pirkėjų.

„Ypač tai stebima naujos statybos segmente, kuriame šiuo metu susidaręs pasiūlos trūkumas ir plėtotojai kartais net nespėja reaguoti į besikeičiančią situaciją rinkoje“, – teigė R. Reginis.

Jo teigimu, naujo būsto ieškantys pirkėjai Vilniuje dėl naujų butų stygiaus priversti rinktis dar tik iš planuojamų arba neseniai pradėtų statyti projektų.

Vilniuje per mėnesį kainos augo 2,2 proc. iki vidutiniškai 1766 eurų už kv. metrą, o bendras metinis augimas čia sudarė 7,8 proc., Kaune – 1,2 proc. iki 1224 eurų (4,9 proc.), Klaipėdoje – 1,6 proc. iki 1211 eurų (6,2 proc.), Šiauliuose – 2,7 proc. iki 831 eurų (10,4 proc., o Panevėžyje – 2,4 proc. iki 813 eurų (10,5 proc.).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)