„Pasiūlymams pritarėme atsižvelgdami į galiojantį Bendrąjį planą ir įvertinę po išsakytų pastabų patobulintus pastato ir sklypo sutvarkymo sprendinius. Projekto vystytojas atsižvelgė į esmines gyventojų ir savivaldybės pastabas, kurios padėjo šį didelio tūrio objektą geriau integruoti susiformavusioje aplinkoje“, – pranešime teigė vyriausiasis miesto architektas Mindaugas Pakalnis.

Pasak jo, architektai apie 300 kv. metrais sumažino pastato bendrą plotą – jis dabar siekia 2054 kv. metrus, nuleido žemiau pastato tūrį ir rampą, taip mažindami fizinį ir vizualinį poveikį greta esantiems gyvenamiesiems namams, išsaugojo didžiąją dalį vertingų želdinių.

Gyventojų pageidauto kairiojo posūkio į prekybos centrą savivaldybės Infrastruktūros darbų priežiūros ir inžinerinių statinių projektų ir projektinių pasiūlymų vertinimo darbo grupė nerekomendavo įrengti, nes jos vertinimu, tai būtų perteklinė infrastruktūra, kuri nepadėtų saugiam judėjimui. Be to, jos įrengimui turėtų būti kertami medžiai, ko savivaldybė visais atvejais esą stengiasi išvengti.

Kritiškai šį projektą nuo pat jo atsiradimo vertinusios Pavilnio bendruomenės atstovai teigė, jog yra nusivylę tokiu savivaldybės sprendimu.

„Savivaldybės sprendimas įrodo, kad ji vadovaujasi formalumais, o verslo interesus kelia aukščiau gyventojų. Projekte išlieka didžiulės eismo saugumo rizikos, o savivaldybės dangstymasis nenoru kirsti medžių šiuo atveju skamba neetiškai“, – BNS atsiųstame komentare teigė Pavilnio bendruomenės atstovas Arkadijus Bliuminas.

D. Nedzinsko planai nuosavų namų rajone Džiaugsmo gatvėje iki 2022 metų rudens pastatyti parduotuvę praėjusių metų pabaigoje papiktino dalį vietos bendruomenės.

Nepatenkintieji projektu tuomet apskundė ir vystytoją, ir pagrindinę būsimos parduotuvės nuomininkę bendrovę „Rimi Lietuva“ aukščiausioms šalies valdžios institucijoms, taip pat „Rimi“ savininkės Švedijos „ICA Gruppen“ vadovams.

Specialiųjų tyrimų tarnyba, Seimo konservatorių frakcijos narės, socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės prašymu šiuo metu dar svarsto ar pradėti tyrimą dėl to, ar Vilniaus valdžiai derinant planuojamos parduotuvės Pavilnyje statybos dokumentus nebuvo padaryta korupcinių veikų.

Sostinės savivaldybė sausio pradžioje Pavilnyje planuojamos parduotuvės projektą buvo grąžinusi koreguoti vystytojams. Projektą taip pat svarstė Vilniaus regioninė architektūros taryba, kurios teigimu, pakoreguotas projektas atitinka „architektūros kokybės kriterijų visumą“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)