Antradienį pasibaigusiame aukcione buvo parduodamas beveik 5,3 tūkst. kv. metrų ploto pastatas Rodūnios kelyje su 0,8 ha ploto valstybinių sklypų nuoma. Tai buvo antrasis turto aukcionas.

Kas laimėjo aukcioną, neskelbiama.

Lietuvos paštas neseniai persikraustė į naują Metalo gatvėje esantį beveik 24 mln. eurų kainavusį naują logistikos centrą.

„Siekiame efektyviai naudoti bendrovės valdomą nekilnojamąjį turtą, o perteklinio, kuris nebenaudojamas pagrindinėje veikloje, atsisakyti. Tai leidžia koncentruotis į pagrindinę veiklą, taip pat užtikrinti reikalingas investicijas strateginių projektų įgyvendinimui – tęsti modernizaciją, kuri leidžia didinti paslaugų kokybę klientams, kartu gerinant ir darbo sąlygas darbuotojams. Išaugus e. komercijos siuntų kiekiams vis svarbesne bendrovės veiklos dalimi tampa technologinių projektų įgyvendinimas, todėl, esant galimybei, papildomas lėšas investuosime į šią sritį. Tokios nekilnojamo turto pardavimo strategijos planuojame laikytis ir ateityje“, – pranešime cituojama Lietuvos pašto generalinė direktorė Asta Sungailienė.

Daugiau nei 5 tūkst. kv. m. ploto pastate, adresu Rodūnios g. 9, Lietuvos pašto logistikos veikla vykdyta iki 2019 m. sausio. Teigiama, kad senasis pastatas nebuvo pritaikytas efektyviai logistikos veiklai, todėl nuspręsta statyti naują logistikos centrą.

Taip pat aukcione už kiek daugiau nei 350 tūkst. eurų parduotas ir kitas Lietuvos pašto pastatas – Justiniškių g., Vilniuje, buvusios pašto skyriaus patalpos. Apie 500 kv. m. pastatas nebuvo pritaikytas šiuolaikiškai pašto veiklai, todėl 2019 m. lapkritį skyrius buvo perkeltas į naujas, pagal modernią koncepciją įrengtas patalpas, esančias patogioje klientams vietoje – įsikūrusias PC „Rimi“, Rygos g. Naujame skyriuje klientai aptarnaujami ilgiau, skyrius yra didesnis, be to, užtikrinamos ne tik kokybiškos paslaugos, bet ir geros darbo sąlygos darbuotojams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)