Bendrovės vadovas Giedrius Barcys sako, kad šiuo metu užbaigiami projektai ir visiškai atsiskaičius su kreditoriais įmonė turėtų nutraukti veiklą.

„Užbaiginėjame projektus, atsiskaitinėjame su kreditoriais ir įmonė artimiausiu metu bus uždaryta ne bankroto keliu“, – BNS sakė G. Barcys.

Pasak jo, „Axis Power“ veikla nutraukiama ne bankroto keliu, nes įmonė neturi informacijos, kad kuris nors iš skolininkų su ja negalėtų atsiskaityti.

„Axis Power“ vadovas pabrėžia, kad sprendimas dėl įmonės ateities buvo priimtas anksčiau nei Viešųjų pirkimų tarnyba įtraukė „Axis Power“ į nepatikimų tiekėjų sąrašą kaip vieną iš buvusių Lazdynų baseino rangovių.

„Šiam sprendimui VPT nutarimas įtakos neturėjo, nepelningai veikusios įmonės atžvilgiu jis buvo priimtas gerokai anksčiau“, – sakė jis.

Vilniaus savivaldybė 2020-ųjų pradžioje nutraukė 21,8 mln. eurų vertės sutartį su bankrutuojančia statybų bendrove „Active construction management“ (buvusia „Irdaiva“) ir jos partnerėmis – „Montuotoju“, „Mitnija“, „HSC Baltic“ ir „Axis Power“, rangovams atsisakius tęsti darbus.

Generalinė prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo sukčiavimo, turto iššvaistymo, piktnaudžiavimo bei dokumentų klastojimo, statant Lazdynų baseiną.

G. Barcys, vadovaujantis ir kelioms kitoms „Icor“ įmonėms, pabrėžė turintis „buhalterinį, ekonominį išsilavinimą“ ir kaip savo tikslą nurodė ne verslo vystymą, o tvarkingą jo uždarymą. Tuo pat metu jis patikino, jog apie kitų jo vadovaujamų „Icor“ įmonių uždarymą nesvarstoma.

Apie tai, kad „Axis Power“ veiklos apimtys mažinamos iki minimalių, nurodoma ir Registrų centrui pateiktoje 2019-ųjų metų finansinėje ataskaitoje. Dar 2019-ųjų pradžioje „Axis Power“ turėjo 174 darbuotojus, tačiau šiuo metu, „Sodros“ duomenimis, jų likę šeši.

2019-aisiais „Axis Power“ pajamos krito daugiau nei dukart iki 9,780 mln. eurų, o grynieji nuostoliai siekė 2,6 mln. eurų. Nuostolingai „Axis Power“ dirbo ir 2018 metais.

Bendrovė teigia statanti energetikos ir kitus ypatingos paskirties, sudėtingų konstrukcijų ir technologijų bei elektros energetikos projektus.

„Icor“ koncerną netiesiogiai per įmones Lietuvoje ir Estijoje valdo Andrius Janukonis, Gintautas Jaugielavičius ir Linas Samuolis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)