Kaip teigiama Vyriausybės nutarimo pažymoje, taip pat siūlyta nustatyti, kad investuotojui nepriklausančiame nuosavybės teise žemės sklype administraciniu aktu galėtų būti nustatyti servitutai, suteikiantys teisę tiesti inžinerinės infrastruktūros tinklus (požemines ir antžemines komunikacijas), kelius ir takus, jais naudotis ir juos prižiūrėti.

Ministerija nurodo, kad 2020 metų birželio 26 dieną Seime priimtame Investicijų įstatymo pakeitime numatyta galimybė nuomoti valstybinės žemės sklypą iki pramonės parko steigimo sprendimo priėmimo. Investicijų įstatyme nurodyta, kad stambiam projektui įgyvendinti reikalingi valstybinės žemės sklypai išnuomojami investuotojui be aukciono Žemės įstatymo nustatyta tvarka.

„Siekiant išvengti žemės apaugimo savaiminėmis žemės ar miško naudmenomis, kol savivaldybės taryba priims sprendimą dėl pramonės parko įsteigimo, pramonės parko veiklos termino ir jo pakeitimo sąlygų ir pramonės parko operatoriaus paskyrimo arba atrinkimo viešojo konkurso būdu, savivaldybių iš anksto numatytose teritorijose, reikalingose stambiems projektams įgyvendinti, būtų galima nuomoti”, – teigia ministerija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)