Kaip pranešė savivaldybė, konkursas turėtų būti paskelbtas iki rugsėjo 19 dienos, su koncesininku planuojama pasirašyti 15 metų sutartį.

Investicijų projektą išnagrinėjusios Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) išvadoje nurodyta, kad per visą veiklos laikotarpį operatorius galėtų uždirbti apie 16 milijonų eurų. Remiantis investiciniame projekte atliktais skaičiavimais, į miesto biudžetą koncesininkas kasmet galėtų sumokėti apie 90 tūkst. eurų. Miestui šių objektų operavimas papildomai nieko nekainuotų.

Būsimas koncesininkas turės investuoti į veiklai vykdyti reikalingą įrangą abiejuose objektuose, pasirūpinti sporto halės dangomis, baldais, švieslentėmis, kėdėmis ir apšvietimu. Stadione iš jo bus reikalaujama įrengti patalpų lubas, barus, persirengimo kambarius, įsigyti lengvosios atletikos ir futbolo varžyboms reikiamą įrangą.

„Iš pradžių svarstėme veiklos vykdymą perduoti privačiam subjektui pagal paslaugų teikimo sutarties sąlygas. Tačiau, remiantis Centrinės projektų valdymo agentūros išvadomis, šių objektų valdymą ir naudojimą tikslingiausia perduoti vienam privačiam operatoriui koncesijos būdu. Tiek halė, tiek stadionas yra šalia, todėl toks sprendimas miestui būtų efektyviausias ir ekonomiškiausias“, – pranešime cituojamas Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukciją planuojama baigti iki 2022 metų gegužės. Sutarties vertė, savivaldybės duomenimis, siekia 33,7 mln. eurų.

Kauno sporto halės rekonstrukciją planuojama baigti iki šių metų birželio, jos darbų vertė siekia 9,7 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)