„Vyriausybės programoje yra numatyta savivaldai atiduoti žemės formavimo klausimus ir iš esmės perduoti pavaldumą Nacionalinės žemės tarnybos Aplinkos ministerijai, kuri sutelktų savo įrankius vienoje dėžutėje: nuo statybų planavimo iki žemės politikos formavimo", – Lietuvos nekilnojamojo turto asociacijos konferencijoje „Precore“ sakė S. Gentvilas.

„Vyriausybės koridoriuose šnekama, kad 2022 metų sausis turėtų būti ta data, kai NŽT funkcijos bus perduotos savivaldybėms, o kompetencija bus išskaidyta tarp centrinės valdžios ir savivaldos“, – pridūrė jis.

S. Gentvilo teigimu, Aplinkos ministerija norėtų savo rankose sutelkti visus žemėtvarkos politikos klausimus.

„Noras yra, kad Aplinkos ministerijai pereitų žemės politikos formavimas, nes matome, kad žemėtvarkos politika yra neatsiejamas instrumentas formuojant teritorijas. Ir jei mes kalbam apie darnų vystymąsi, priemiesčių plėtros koncepcijas, tai mes negalime šito užtikrinti be žemės politikos formavimo, o Aplinkos ministerija yra atsakinga yra ir už biudžetą, ir už teritorijų planavimą, ir už architektūrą, ir už statybas“, – konferencijoje sakė S. Gentvilas.

„Todėl visus instrumentus norėtume turėti vienoje ministerijoje, o patį procesą atiduoti savivaldai“, – pridūrė jis.

Pasak ministro, tai derinama ir bus numatyta rengiamame Vyriausybės programos priemonių įgyvendinimo plane.

Šiuo metu NŽT yra pavaldi Žemės ūkio ministerijai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)