„Metų pradžia NT rinkoje įprastai būna ramesnė nei kiti mėnesiai – iki metų pabaigos stengiamasi užbaigti suplanuotas investicijas, o pirmaisiais metų mėnesiais galbūt dar tik dėliojami ateinančių metų planai, kuria realiais sandoriais virsta jau vėlesniais mėnesiais.

Nepaisant to, šių metų sausį pagrindinių trijų NT kategorijų – žemės sklypų, butų ir gyvenamųjų namų – rezultatas buvo geresnis nei pastarųjų kelių metų sausio vidurkis. Tai reiškia, kad aktyvumas NT sandorių rinkoje niekur nėra dingęs“, – sako Registrų centro Duomenų sprendimų ir analizės departamento vadovo pareigas laikinai einantis Paulius Rudzkis.

Pirmąjį šių metų mėnesį iš viso įregistruota beveik 10 tūkst. NT pirkimo-pardavimo sandorių. Tai yra 0,3 proc. daugiau nei 2020 metų sausį, bet 23 proc. mažiau nei 2020 metų gruodį.

Sausį visoje šalyje įregistruota 2,6 tūkst. butų pardavimų – 11 proc. mažiau nei 2020 metų pirmąjį mėnesį ir 20 proc. mažiau nei praėjusių metų gruodį. Vis dėlto, tai keliais procentais viršija pastarųjų penkerių metų sausio butų pardavimų vidurkį (2,5 tūkst.).

Šių metų pradžioje taip pat įregistruota 0,9 tūkst. individualių gyvenamųjų namų pardavimų – 1 proc. daugiau nei 2020 metų sausį, bet 29 proc. mažiau nei praeitų metų gruodį. Palyginti su pastarųjų kelių metų sausio vidurkių, šių metų sausio rezultatas yra ketvirtadaliu didesnis.

Sausį visoje šalyje įregistruota ir daugiau kaip 4,9 tūkst. žemės sklypų savininkų pasikeitimų. Tai yra 6 proc. daugiau nei praeitų metų sausį, tačiau 22 proc. mažiau nei 2020 metų gruodį, o palyginti su ilgesnio laikotarpio sausio sklypų pardavimais, šie metai buvo ketvirtadaliu rezultatyvesni.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)