„Braitin“, įvertinusi industrinio nekilnojamojo turto rinkos perspektyvas, informuotiesiems investuotojams skirto fondo taisykles Lietuvos banke įregistravo praėjusių metų lapkritį ir per porą mėnesių pritraukė planuotus 9,5 mln. eurų iš 17 privačių investuotojų.

„Lietuvos baldų ir medienos sektorius yra vienas tų, kuriais didžiuojamės – jis sukuria penktadalį šalies eksporto, yra imlus inovacijoms, brandus ir, kaip paaiškėjo, atsparus įvairaus pobūdžio krizėms. Baldų gamyba domėjomės ne vienerius metus, todėl atsiradus proga investuoti kartu su šios rinkos lydere VMG grupe – nedvejojome“, – įsitikinęs „Braitin“ partneris Rytis Davidovičius.

Statomoje gamykloje bus plėtojama korpusinių baldų gamybos veikla. Viso, investicijos į naująjį baldų gamybos fabriką sieks apie 76 mln. eurų, jame bus sukurta apie 500 naujų darbo vietų.

„Pernai Akmenėje jau įgyvendinome rekordinį projektą. Tai leidžia kurti investuotojų pasitikėjimą ir kitais šioje vietoje plėtojamais projektais. Ši strateginė investicija į naujos korpusinių baldų gamyklos nekilnojamąjį turtą mums svarbi, kadangi leis sutelkti dėmesį į inovacijas, konkurencingumo didinimą ir naujų darbo vietų kūrimą“, – teigia investuotojas, VMG grupės vienintelis akcininkas Sigitas Paulauskas.

Kompanija Akmenės LEZ praėjusiais metais pristatė didžiausią plyno lauko investiciją šalies istorijoje – VMG grupė atidarė vieną galingiausių Europoje medienos drožlių plokščių gamyklą, į kurią investuota 146 mln. eurų ir sukurta 140 aukštos pridėtinės vertės darbo vietų. Į vienos aukštą pridėtinę vertę turinčios darbo vietos sukūrimą grupė šiame projekte vidutiniškai investavo 1 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)