Pasak ministerijos, terminas pratęstas, atsižvelgus į šalyje paskelbto karantino režimą, kuris apsunkino butų savininkų galimybes aptarti namo atnaujinimo investicijų planą ir jį patvirtinti.

„Karantino metu jie gali tai padaryti tik nuotoliniu būdu, nors paprastai daugelis nori, kad planas būtų pristatytas „gyvai“, viešo susirinkimo metu“, – teigia Aplinkos ministerija.

Taip pat nebebus reikalaujama, kad namo atnaujinimo investicijų planas būtų patvirtintas ne mažiau kaip 55 proc. butų ir kitų patalpų savininkų tais atvejais, kai kartu su paraiška ir daugumos butų savininkų patvirtintu planu bus pateiktas ir finansuotojo rašytinis pritarimas suteikti lengvatinį kreditą.

Valstybės parama yra teikiama pagal Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programą. Paraiškas Būsto energijos taupymo agentūrai gali teikti ir savivaldybės, ir daugiabučio namo bendrojo naudojimo objektų valdytojai, ir administruojantieji renovacijos projekto įgyvendinimą, ir savivaldybės paskirti energinio efektyvumo didinimo programos administratoriai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)