„Druskininkuose visada laukiame investuotojų – esame atviri pasiūlymams ir patys turime, ką pasiūlyti“, – pranešime teigė meras Ričardas Malinauskas.

Pastatas, pažymėtas Sausosios gatvės 1-uoju numeriu, viešame elektroniniame aukcione parduodamas už pradinę 400 tūkst. eurų kainą.

Savivaldybė teigia, kad pagrindinė pastato naudojimo paskirtis – gydymo, tačiau yra galimybė pakeisti į poilsio.

Parduodamam pastatui taip pat priskirtas ir 1,44 hektaro ploto žemės sklypas, jis nuomojamas. Sutartį aukciono laimėtojas sudarys su Nacionaline žemės tarnyba.

Anot Druskininkų mero, netrukus bus sutvarkyta parduodamą pastatą supanti aplinka.

„Kruopščiai sutvarkytas ir prižiūrimas K. Dineikos sveikatingumo parkas yra mėgstama kurorto svečių vieta. O šiais metais baigiamas ir paskutinysis parko tvarkymo etapas, tad būsimam investuotojui nereikės rūpintis aplinkos sutvarkymu. Tai tikrai neeilinė vieta ir neeilinė galimybė įsigyti šį objektą“, – teigė R. Malinauskas.

Aukcionas, kaip skelbia savivaldybė, vyks sausio 18–21 dienomis.

K. Dineikos parkas įtrauktas į kultūros vertybių registrą ir yra saugomas valstybės.

Šio parko užuomazgos, anot Kultūros departamento, siekia XIX amžių.

1925 metais čia saulės vonių parką įkūrė viena pirmųjų sportinės medicinos propaguotojų tarpukario Lenkijoje Eugenija Levicka, 1952 metais čia įkurtas gydomosios fizinės kultūros parkas.

Nuo jo įkūrimo iki 1978 metų jam vadovavo pedagogas, gydomosios kūno kultūros specialistas, visuomenės veikėjas Karolis Dineika.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)