„Sandoris žymi naują veržlų SBA plėtros etapą. Sėkmingai išvystėme unikalius ir žaliosiomis technologijomis paremtus nekilnojamojo turto objektus. Dabar realizuojame šią sukurtą pridėtinę vertę ir kartu mobilizuojame išteklius naujiems strateginiams bei ambicingiems SBA grupės projektams, orientuotiems į globalias rinkas“, – sako SBA viceprezidentė Jolanta Grašienė.

Jos teigimu, SBA baldų sektoriaus įmonės „Laminn“ ir „Innovo logistika“ perleistuose objektuose, kaip ir iki šiol, vykdys baldų komponentų gamybą bei logistikos veiklą, o 50 ha Industrinių inovacijų slėnyje bus vystomi nauji inovatyvūs projektai.

Naujus logistikos centrą ir gamyklą išvystė SBA grupės įmonė „Urban Inventors“. Bendras abiejų objektų nuomai skirtas plotas sudaro 44 000 kv. metrų. Sandorio su „EfTEN“ fondu vertė – 28,6 mln. eurų.

SBA industrinių inovacijų slėnis

„Šalia tarptautinio logistikos mazgo esantys objektai yra žaliausias logistikos ir gamybos kompleksas Baltijos šalyse, todėl puikiai atitinka pirmojo Baltijos valstybėse žaliojo nekilnojamojo turto fondo „EfTEN Real Estate Fund 4” investicijų portfelio strategiją”, – teigia Laurynas Žilys, „EfTEN Capital“ AS vadovas Lietuvoje.

Pagal pirkimo-pardavimo sutartį, abu pastatai bus 15 metų išnuomoti bendrovei „Innovo logistika“, kuri priklauso didžiausiai baldų eksportuotojai Baltijos šalyse – „SBA Furniture Group“. SBA baldų sektoriaus pagrindinis partneris yra IKEA, o grupės įmonės yra svarbi tarptautinės bendrovės tiekimo grandinės dalis.

SBA industrinių inovacijų slėnis

SBA industrinių inovacijų slėnis yra prie pat pagrindinio transporto koridoriaus, jungiančio Klaipėdą ir jūrų uostą su Kaunu bei Vilniumi. Tarptautinis Palangos oro uostas yra mažesniu nei 40 km atstumu nuo šio SBA logistikos ir gamybos komplekso.

Sandorio metu SBA teisės patarėjas buvo advokatų kontora „SORAINEN“ ir partneriai, kompanijos „EfTEN“ – FORT advokatų kontora.

SBA industrinių inovacijų slėnis

SBA industrijos inovacijų slėnį pradėjo vystyti praėjusiais metais. Pirmųjų dviejų plėtros etapų objektai – logistikos centras ir baldų komponentų gamykla. Projekto architektūrinės dalies autoriai – Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas architektas Rolandas Palekas ir jo „Paleko archstudijos“ architektai.

Be šių naujai įsigytų NT objektų „EfTEN Real Estate Fund 4“ investicijų portfelį sudaro „Kadrioru“ verslo centras Taline, „Dominante“ logistikos centras Rygoje, „River Mall“/„River Hall“ prekybos bei verslo centras Kaune ir RYO prekybos centras Panevėžyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)