Nekilnojamojo turto registro duomenimis, praėjusį pirmadienį įregistruota žirgyno pirkimo-pardavimo sutartis.

Vienintelis „Saulės agros“ akcininkas ir jos vadovas R. Tubelis BNS sakė, kad atsiskaitymas už pirkinį dar nebaigtas, todėl savo planus jis teigė pakomentuosiantis raštu ir tik baigus sandorį.

Pavilnių regioniniame parke, šalia Vilnelės esantis beveik 6 tūkst. kv. metrų ploto žirgyno kompleksas Turto banko aukcione už pradinę kainą parduotas spalio pabaigoje. Jame yra hipodromas, du administraciniai pastatai, arklidės, pora sandėlių ir kiti statiniai.

Aukciono laimėtojas įgijo teisę išsinuomoti 3,3 ha ploto valstybinį sklypą 47-iems metams.

Turto bankas kompleksą perėmė 2019 metais iš Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato, o už jį gautos lėšos bus skirtos komisariato statyboms Vilniaus Sietyno gatvėje.

Pasak portalo rekvizitai.lt, „Saulės agra“ įtraukta į nukentėjusių nuo koronaviruso krizės įmonių sąrašą, jai taikomos VMI ir „Sodros“ mokestinės pagalbos priemonės.

Registrui centrui patektose ataskaitose „Saulės agra“ nurodo pernai gavusi 99 tūkst. eurų pajamų (2018 metais – 170 tūkst. eurų) bei uždirbusi beveik 13 tūkst. eurų grynojo pelno (293 tūkst. eurų), jos nepaskirstytas pelnas 2019-ųjų pabaigoje siekė 378 tūkst. eurų, o nuosavas kapitalas – 380 tūkst. eurų. Įmonės įstatinis kapitalas – 3 tūkst. eurų, joje pernai dirbo 1 darbuotojas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)