Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį atmetė PST skundą, kuriuo ši prašė atnaujinti bylos nagrinėjimą. LVAT teigimu, to padaryti negalima vien dėl to, jog jau ištirtos aplinkybės ar įrodymai būtų peržiūrimi dar kartą.

„Prašymas atnaujinti procesą netenkinamas, kadangi pareiškėjas iš esmės siekia atnaujinti administracinės bylos procesą tik dėl to, kad nesutinka su LVAT atliktu bylos faktinių aplinkybių vertinimu ir priimtu procesiniu sprendimu“, – rašoma teismo nutartyje.

PST per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė, jog gerbia teismo sprendimą, vykdys teismo nutartį ir įsipareigojimus, susijusius su baudos mokėjimu.

Konkurencijos taryba už kartelinį susitarimą su šiuo metu bankrutuojančia Vilniaus statybų bendrove „Active construction management“ (buvusi „Irdaiva“) 2017 metais PST skyrė skyrė 8,5 mln. eurų baudą, o palūkanos jau viršijo 1,1 mln. eurų.

LVAT birželio 3 dieną galutinai nutarė, kad PST ir „Irdaiva“ prieš septynerius metus buvo sudariusios kartelinį susitarimą, dalyvaudamos Vilniaus savivaldybės skelbtuose darželių atnaujinimo konkursuose.

Valstybinė mokesčių inspekcija rugpjūtį sutiko, kad PST baudą ir palūkanas sumokėtų dalimis per aštuonerius metus. Tam pritarė ir antstolis, tačiau Konkurencijos taryba jam pateikė skundą – anot jos, sutikdamas išdėstyti baudos mokėjimą, antstolis viršijo savo įgaliojimus, be to, tokiu atveju nebūtų atgrasanti nuo panašių pažeidimų.

Antstolis atsisakė tenkinti tarybos skundą ir jį perdavė Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams. Teismas dar spalio viduryje turėjo nagrinėti bylą, tačiau ją sustabdė laukdamas, kol LVAT nuspręs dėl proceso atnaujinimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją