Įmonė teigia, kad taip ji kasmet sutaupytų 50 tūkst. eurų nekilnojamojo turto (NT) mokesčio, be to, būtų suvienodintos konkuravimo sąlygos. Dėl to įmonė kreipėsi į atsakingas institucijas.

Telecentro vertinimu, įmonės valdomi 59 aukštuminiai bokštai yra iš metalo konstrukcijų surinkti statiniai, fiziškai nedaug susiję su žeme. Techniškai nėra sudėtinga juos perkelti į kitą vietą, o toks perkėlimas iš esmės nesumažina jų vertės.

„Jeigu po žeme išvedžioti ryšių inžineriniai tinklai (vamzdžiai, šuliniai ir pan.) yra laikomi kilnojamais daiktais, tai Telecentro valdomi inžineriniai iš metalo konstrukcijų surenkami lengvi statiniai automatiškai turėtų būti priskirti kilnojamojo turto kategorijai“, – pranešime teigė Telecentro vadovas Remigijus Šeris.

Pasak jo, 2008 metais atlikti Elektroninių ryšių įstatymo pakeitimai sukūrė precedentą telekomunikacijų operatoriams nemokėti nekilnojamo turto mokesčio už ryšių infrastruktūrą, tačiau šiuo metu tokia tvarka naudojasi tik vienas operatorius, o kiti rinkos dalyviai yra diskriminuojami.

Telecentro teigimu, pripažinus bokštus kilnojamuoju turtu, įmonė galėtų sumažinti paslaugų įkainius, o savivaldybės prarastų palyginti nedideles įplaukas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)