„Danske Bank“ Globalių paslaugų centro vadovė Aistė Gataveckienė sako, kad neatslūgstanti koronaviruso epidemija verčia nuolat galvoti apie nekilnojamojo turto (NT) poreikį ir panaudojimo būdus.

„Visas bankas, turiu omenyje, globaliu mastu – ne tik Lietuvos – berods, kokius tris keturis mėnesius dirbo remote (nuotoliniu) būdu, tai atveria duris be galo daug kitų darbo būdų, aptarnavimo ir pan. Aišku, kita vertus, atsiranda ir tam tikrų iššūkių (...) Mes tikrai toliau labai smarkiai sau keliame uždavinius suprasti, o kiek reikia ir kokio tipo (darbo erdvių – BNS)“, – žurnalistams kalbėjo A. Gataveckienė.

Ji neatmetė galimybės, kad ateityje naudojamo NT apimtys gali būti sumažintos ar optimizuotos.

„Aišku, kad iš savo septynių ar aštuonių pastatų portfelio tikrai turbūt atsiras galimybių surasti optimizavimo sprendimų (...) Mes turime terminuotų kontraktų“, – sakė ji.

Naujajame pastate įrengta apie 1 tūkst. darbo vietų. Per aštuonerius metus „Danske Bank“ darbuotojų skaičius išaugo iki 4 tūkst. A. Gataveckienė teigė, kad artimiausiu metu didelio darbuotojų skaičiaus augimo nesitiki.

„Tokios žymios ir įspūdingos kelionės, kokie buvo mums paskutiniai aštuoneri metai, tikrai neturėtume stebėti ateinantį periodą, bet toliau stiprinsime savo visas kompetencijas, know how ir panašiai, tai aišku, kad svyravimas gali būti. (...) Neturime vizijos padvigubinti (darbuotojų skaičiaus – BNS)“, – sako A. Gataveckienė.

Banko atstovai informavo BNS, kad darbuotojų priėmimas vyksta, šiuo metu yra apie 100 darbo skelbimų.

„Danske Bank“ Vilniuje atidarė naują biurų pastatą

Pasak A. Gataveckienės, naujausias „Danske“ miestelio biurų pastatas atspindi banko darbo organizavimo pokyčius, nes yra visiškai pritaikytas darbui lanksčiose komandose ir atliepia „Danske Bank“ siekius būti inovatyvia bei nuolat prisitaikančia organizacija, pranešė bankas.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius sako, kad bankas nesustoja augti.

„Kartais, kai atrodo, kad jau pasiekei lubas, staiga supranti, kad eini vis toliau ir toliau – tai galioja ir „Danske Bank“, ir taip pat Vilniui, visoms į miestą ateinančioms investicijoms (...) Tikiuosi dalyvauti ir naujų pastatų atidaryme ir stebėti dar daugiau žmonių dirbančių šiam bankui Vilniuje“, – atidarymo renginyje kalbėjo meras.

Pernai pradėtas „Better Bank“ (liet. geresnis bankas) etapas skirtas darbo organizavimo pokyčiams. Pritaikęs tarp startuolių paplitusius darbo principus, angliškai dar vadinamus „Agile“, bankas pereina prie skirtingų profesijų specialistus sujungsiančių lanksčių darbo grupių (angl. Tribes ir Squads) ir paprastesnės struktūros.

Taip siekiama veikti efektyviau, suteikti dar daugiau autonomijos darbuotojams priimant svarbius sprendimus ir greičiau reaguoti į nuolat kintančius klientų poreikius.

15 tūkst. kv. metrų ploto pastatą Žvėryne, Saltoniškių gatvėje, suprojektavo bendrovė „Archinova“, pastatė statybų bendrovė „Mitnija“. Pastato savininkė – bendrovė „Eastnine“, pastato vystytojas – „Galio Group“. Biurų pastate įgyvendinti naujausi aplinką tausojantys sprendimai.

„Danske“ miestelį užbaigs šiuo metu statomas septintasis komplekso pastatas.

Lietuvoje įsikūrę „Danske Bank“ Globalių paslaugų ir IT centrai teikia paslaugas bei kuria produktus visai „Danske Bank“ grupei. Lietuvoje dirba 18 proc. visų banko darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)