Kaune šiemet turėtų būti pastatyta apie 32 tūkst. kv. metrų ploto biurų, o Klaipėdoje naujų biurų projektų nenumatoma, pirmojo pusmečio biurų rinkos apžvalgoje skelbia nekilnojamojo turto (NT) bendrovė „Ober-Haus

„Antrąjį pusmetį rinkai bus pasiūlytas didelis naujų projektų skaičius, kadangi sostinėje turėtų būti baigtos dar 6 naujų pastatų statybos ir Vilniaus modernių biuro patalpų rinka pasipildys 51,3 tūkst. kv. metrų naudingo ploto“, – rašoma apžvalgoje.

Pirmąjį pusmetį Vilniuje buvo išnuomota 66,7 tūkst. kv. metrų modernių biuro patalpų, arba 20 proc. daugiau nei pernai antrąjį pusmetį.

Anot apžvalgos, pirmąjį pusmetį Vilniuje baigtos penkių biurų pastatų statybos: „Green Hall 3“, „U219“, „Uptown Park“, nauja SEB būstinė ir kvartale „Paupys“.

Biurų nuomos kainos šiemet išliko stabilios ir, priklausomai nuo klasės, siekia 9–16,7 euro už kv. metrą.

Anot „Ober-Haus“ Rinkos tyrimų vadovas Baltijos šalims Raimondo Reginio, tikėtina, jog artimiausius 12 mėnesių spaudimas iš nuomininkų pusės dėl kainų sustiprės ir dalis savininkų bus priversti pasiūlyti patrauklesnes nuomos sąlygas nei jų konkurentai.

„Net ir iki pandemijos biurų nuomos kainų augimo perspektyvos buvo itin miglotos, kadangi kasmet rinkai pateikiamas itin gausus naujų patalpų skaičius iš esmės neleido plėtotojams didinti kainų. Tuo tarpu dabartinė situacija dar labiau sumažino kainų augimo tikimybę, kadangi nuomininkai šiuo metu yra atsargesni ir jau ne taip optimistiškai žiūri į savo veiklos plėtrą ir nuomojamo ploto didinimą“, – pranešime teigė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)