„Ober-Haus“ Rinkos tyrimų vadovas Baltijos šalims Raimondas Reginis sako, kad augantys pardavimai sutampa su pagerėjusiais gyventojų lūkesčiais dėl šalies ekonominės ir jų asmeninės finansinės padėties.

„Žvelgiant į balandžio, gegužės, birželio ir liepos rodiklius, matyti, kad sostinėje aktyvumo atsigavimas yra nuoseklus. Po staigaus realizacijos šuolio Kaune birželį pardavimai liepą stabilizavosi. Tuo tarpu Klaipėdoje po sąlyginai prasto birželio liepą pardavimai smarkiai ūgtelėjo“, – pranešime teigė jis.

Vilniuje liepą parduoti ar rezervuoti 335, Kaune – 56, Klaipėdoje – 35 nauji butai.

R. Reginis prognozuoja, jog aktyvesni pirkėjai gali paskatinti plėtotojus atnaujinti sustabdytus projektus, tačiau jie bus itin atsargūs ir norės įsitikinti, kad rinkos atsigavimas yra tvarus ir investicijos pasieks rinką tinkamu metu.

„Plėtotojai mato atsigaunančią rinką, tačiau tuo pat metu vėl fiksuojamas augantis užsikrėtimų koronavirusu skaičius bei vis dažniau kalbama apie antrąją pandemijos bangą. Todėl jie turi priimti nelengvus sprendimus: pasinaudoti gerėjančia situacija ir įgyti pranašumo ar palaukti rudens, kai situacija tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje taps aiškesnė“, – teigė R. Reginis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)