Užbaigus antrą „Parko namų“ statybų etapą Kauno centre, pastatyta 4 iš 7 projekte numatytų namų, kuriuose įkurta 140 butų. Iš viso investicijos į statybas siekia 20 mln. Eur. Iš jų 300 tūkst. Eur buvo investuota į infrastruktūrą – kiemą juosiančią tvorą, gyventojų saugumo sprendimus, takelius ir vaikų žaidimo aikšteles, dar 100 tūkst. Eur – į aplinkos apželdinimą.

Naujos tendencijos butų rinkoje – ieškoma privatumo ir gamtos

„Statome daugiabučių kompleksus išskirtinėse didmiesčių vietose ir pastebime stiprėjantį pirkėjų poreikį net ir bute jaustis kaip privačiame name. Šiemet ypač paklausūs tapo butai pirmuose aukštuose, taip pat butai su privačiomis terasomis viršutiniuose aukštuose. Tačiau visiems butų pirkėjams svarbi namus juosianti aplinka, kuri galiausiai nulemia sprendimą pirkti būstą“, – sako Kęstutis Graužinis, „Realinijos“ vadovas.

„Realinijos“ vadovo teigimu, sprendimas skirti apželdinimui kelis kartus didesnę sumą nei įprasta statant daugiabučių kompleksus, pasiteisino.

Pirkėjai vertina ne tik geografinę būsto vietą, bet ir aplinką. Kaip teigia K. Graužinis, pirkėjų požiūris ir ryžtas investuoti į būstą keičiasi: prieš kelerius metus daugiausia buvo atsižvelgiama į vietą ir kvadratinio metro kainą, dabar pirmenybė suteikiama gyvenimo kokybei – galimybei pasivaikščioti šalia namų, pasportuoti ar pažaisti su vaikais, karštomis dienomis atsikvėpti pavėsyje ar pasidžiaugti saulėtu oru augmenijos aplinkoje.

„Nors dėl papildomų investicijų į aplinką būsto kaina išauga, pirkėjai vis labiau pasiryžę mokėti už gyvenimo kokybę – gamtos jausmą šalia namų“, – aiškina K. Graužinis.

Pradedama daugiau investuoti į daugiabučių apželdinimą

Kraštovaizdžio architektūros įmonės „Terra Firma LT“ vadovė Ramunė Sanderson sako, kad vystytojų investicijos į aplinką linkusios augti.

„Iš kitų naujai statomų objektų prie pat Laisvės alėjos pradžios įsikūrę „Parko namai“ išsiskiria kelis kartus didesnėmis investicijomis į aplinką. Įprastai tam skiriama tiek lėšų, kiek lieka pabaigus statybas.

Todėl dažnu atveju daugiabučių kompleksų apželdinimas apsiriboja veja, keliais krūmų masyvais. O „Parko namuose“ nuo pat pradžių buvo numatyta sukurti išskirtinę atmosferą, kad gyventojai visais metų laikais galėtų pasidžiaugti sezonų kaita ir gamtos vyksmais“, - pasakoja kraštovaizdžio architektė.

UAB „Realinija" yra nekilnojamojo turto valdymo ir plėtros įmonė, priklausanti „Sevenways“ įmonių grupei. Nuo 2010 m. veikianti „Realinija“ siekia kurti darnią aplinką ir diegti pažangiausias technologijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)