Simona Albavičiūtė-Bandita laidoje „Delfi Topas“ aiškinosi, už kiek Palangoje galima įsigyti būstą.

Karantinas užsienio valstybėse NT rinką gerokai pakoregavo. Graikijos salose ir Balyje nuostabios vilos ir viešbučiai parduodami pusvelčiui, nes poilsiautojų tiesiog nebėra. Visai kas kita Lietuvoje.

„Lietuvoje paskelbus karantiną pajūrio brokeriai išgyvena medaus mėnesį. Siūlome apžiūrėti tris parduodamus prabangiausius pajūrio objektus. Jei turite atliekamą pusę milijono eurų, aš jį padėsiu išleisti“, – reportaže teigė S. Bandita.

NT agentas Ignas Tiškus įvardina, kas lemia kainą – tai vieta, o žmonės, kurie gali sau leisti įsigyti tokį turtą, mėgsta save palepinti, todėl pinigus, kuriuos buvo atsidėję turtui užsienyje, dabar išleidžia poilsio namams Lietuvoje.

„Karantinas žmonėms atvėrė akis. Jei anksčiau jie sakydavo, kam pirkti būstą Palangoje, jei už tą pačią kainą galima pirkti vilą Tenerifėje, tokių dabar neliko nė vieno. Jie atšaukė savo pirkinius svetur ir perka čia“, – aiškina I. Tiškus ir įvardina, kas populiariausia – objektai, kurie turi atskirą kiemą arba didelę terasą.

Agentas pastebi ir naują tendenciją – klientai sako, kad pinigai nebesvarbu, svarbu patrauklus turtas. Ir tenka atidžiai išsiaiškinti, kokia suma slypi po fraze „pinigai nesvarbu“, nes tai gali būti ir 100 tūkst. eurų ir milijonas.

„Buvo klientų, kuriuos „išgryninę“ supratome, kad skirti milijoną eurų butui jiems realu ir nereikia jokių banko paskolų“, – dėlioja I. Tiškus, tačiau pripažįsta, kad tokie žmonės turi ir ypatingų reikalavimų.

„Pavyzdžiui, kartais prašoma įrengti du vonios kambarius net jei name vienas miegamasis. Kartą žmogus pirko butą ir jam terasą reikėjo dalintis su kaimynais. Nors terasa didžiulė 4 arų, bet kai žmogus sužinojo, kad šalia gyvens pilietis iš Šiaulių sunerimo. Paaiškinimas agentą nustebino: „aš nesutariu su žmonėmis iš šio miesto. Perku ir antrą butą, pats išsirinksiu kaimyną“, – pasakojo brokeris.

Brangiausias parduodamas būstas

Grįžkime prie prabangiausio parduodamo būsto.

Pirmasis objektas pačiame Palangos centre esantys „Eglės apartamentai“. Trijų kambarių butas su daline apdaila čia kainuoja 340 tūkst. eurų. Čia ypatingas dėmesys skirtas saugumui. Į sporto klubą, kuris yra tame pačiame name, ir kitas viešas erdves galima patekti tik „įveikus“ į piršto antspaudą reaguojančius daviklius.

"Eglės" apartamentai Palangoje

„Tai vienintelis projektas Palangoje, kur sporto klubas skirtas tik gyventojams“, – aiškina I. Tiškus.

Kitas objektas „Ajerų vilos“. Šildomas kiemo baseinas, pušynas ir pasivaikščiojimo takai jame. Nors kvadratinio metro kaina čia panaši kaip ir „Eglės apartamentuose“, tačiau už objektą sumokėti teks daugiau. Žiemą stirna buvo atėjusi atsigerti į baseiną. Pasak pardavėjų, tai unikali vieta – šalia pušynas, bėgimo takas ir uždaroje teritorijoje, kurioje šildomas 14 metrų baseinas, įkrovos vietos elektromobiliams, tik 19 objektų. Namai parduodami su pilna apdaila, naudotos pačios madingiausios ir ekologiškos medžiagos.

Namo su pilna apdaila nuo 360 iki 600 tūkst. eurų. Kaina priklauso nuo to, ką matysite pro langus.

„Mūsų vizija, kad žmogus turėtų kuo daugiau privatumo ir prie baseino nebūtų tokio sambūrio kaip užsienio viešbučiuose. Rezervacijų ir apžiūrų buvo daugybė. Esu namus pardavus ir juos filmuodama bei rodydama telefonu. Emigrantai neturėjo pasirinkimo, nes apžiūrai negalėjo atvažiuoti“, – pasakoja šį objektą pardavinėjanti brokerė.

Šventosios vartai / Realco nuotr.

Desertui – „Šventosios vartai“, iš kuriame esančių butų terasos matomas paplūdimys. 90 kvadratinių metrų buto kaina virš 300 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (372)