„Nesustabdžius procedūrų, būtų susilpnintas „Eikos statybos“ teisių gynybos mechanizmas. Be to, visuomenė suinteresuota ne tik pirkimo objektu ir socialine bei ekonomine nauda, bet ir kad tiekėjų varžymasis vyktų skaidriai“, - BNS informavo teismas.

Sprendimą dar galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Teisme „Eikos statyba“ siekia, kad būtų panaikinti VU sprendimai sudaryti konkurso dalyvių eilę ir pripažinti „Sintek“ jo laimėtoja.

Rangovas Santaros klinikų miestelyje, Žaliųjų ežerų gatvėje, turės pastatyti apie 17,5 tūkst. kv. metrų ploto pastatus. Per du etapus čia turėtų iškilti beveik 20 tūkst. kv. metrų ploto 5 korpusai, kur bus įrengtos laboratorijos, simuliacinis ir konferencijų centras, taip pat pagalbinė infrastruktūra.

Dabartinės Medicinos fakulteto patalpos bus skirtos baziniam mokymui, o naujame fakulteto pastate Santariškėse bus sukurta moderni ikiklinikinių, klinikinių dalykų bei praktinių ir tęstinių mokymų bazė, vyks moksliniai ir eksperimentiniai tyrimai.

Bendra projekto vertė turėtų siekti daugiau nei 37 mln. eurų (per 23 mln. eurų – ES lėšos), naujoji įstaiga turėjo iškilti iki 2021-ųjų.

Vilniaus universitetas pastarąjį rangovo konkursą paskelbė 2019 metų gegužę, tų pačių metų pradžioje teismo bei VPT sprendimais du kartus jau nutraukęs ankstesnius konkursus. Antrajame dalyvavusi statybų bendrovės „Active construction management“ taip pat skundėsi teismui, o pirmajame dalyvavo bendrovės Panevėžio statybos trestas, „YIT Lietuva", „Infes", „HSC Baltic", „Merko statyba", „Warbud", „LitCon", „Mitnija" bei „Veikmės statyba".

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)