Dalis pastato skirta visiems

„Naujoji SEB būstinė suformuoja savotišką naują vidinę tik pėstiesiems skirtą Vilniaus miesto gatvę, sujungiančią Upės gatvę su Konstitucijos prospektu, kuria galės naudotis visi vilniečiai – tiesiog ja praeiti, užsukti į čia įsikūrusį restoraną pietų, puodelio kavos, pasimėgauti pastate įrengtomis žaliosiomis erdvėmis ar, žinoma, pasitarti finansų klausimais“, – sako Aivaras Čičelis, SEB banko prezidento pavaduotojas, Pagalbos verslui tarnybos ir finansų direktorius.

Kaip rašoma pranešime spaudai, visuomenei yra visiškai atviras daugiau negu penktadalis pastato

Į naują centrinę SEB banko būstinę galima patekti iš dviejų pusių – iš Konstitucijos prospekto ir Upės gatvės. Abu šiuos įėjimus jungia per du aukštus besitęsiantis amfiteatras. Konstrukcijos viduryje sukurtos transformuojamos kėdės, todėl čia galės būti organizuojami įvairūs renginiai visuomenei.

SEB persikelia į vieną biurų centrą

Iki vasaros pabaigos naujoje SEB banko būstinėje įsikurs Klientų konsultavimo centras privatiems ir verslo klientams. Tai bus didžiausia ir inovatyviausia SEB banko paslaugų teikimo vieta Lietuvoje. Konsultavimo centras suskirstytas į kelias erdves: uždarą privatumo suteikiančią aptarnavimo erdvę, kurioje bus teikiamos konsultacijos kasdienės bankininkystės, investavimo, būsto įsigijimo ir kitais klausimais, savitarnos zoną ir klientų laukimo erdvę.

Į naująją SEB banko būstinę perkeliamas ir ligi šiol Savanorių prospekte veikęs Inovacijų centras.

Ant vieno iš pastatų stogo yra sumontuota saulės jėgainė, kurios pagaminta energija naudojama inžinerinėms sistemoms.

Pastate sumontuota išskirtinė vėdinimo sistema, sudaryta iš daugelio mažų vėdinimo sistemų, kurios valdomos atsižvelgiant į patalpose esančių žmonių skaičių.

Taip pat pastate įrengta moderni oro ir vandens šildymo ir šaldymo sistema, leidžianti pereinamuoju laikotarpiu, kai lauko temperatūra yra nuo -5 iki +15 laipsnių, šildyti pastatą nesinaudojant miesto šilumos tinklais, o išgauti šilumą iš lauko oro ir taip sunaudoti kur kas mažiau energijos.

Dar viena pastate įrengta naujovė – biodinamiškai efektyvus apšvietimas, kuris prisitaiko prie žmogaus biologinių ritmų ir atitinka natūralios šviesos ciklą, tarsi būtume lauke.

„Tam, kad dar labiau skatintume darbuotojus rinktis aplinkai draugišką transportą ir sveiką gyvenimo būdą, pastate įrengėme 200 dviračių ir 50 elektrinių paspirtukų saugojimo ir krovimo vietas“, – mini A.Čičelis.

Naujoji SEB banko būstinė

Šiuo metu banko padaliniai Vilniaus mieste yra įsikūrę penkiuose skirtinguose pastatuose ir tai nėra efektyvu.

„Persikėlę į vieną biurų centrą, galėsime efektyviau dirbti ir bendradarbiauti, sukursime žymiai kokybiškesnę darbo aplinką savo darbuotojams ir inovatyvias klientų aptarnavimo erdves“, – teigia banko atstovas.

Darbuotojams skirta erdvė suplanuota atsižvelgiant į veiklos pobūdį. Tai reiškia, kad priklausomai nuo atliekamos veiklos darbuotojai galės susirasti tinkamiausią vietą veiklai: įprastą darbo vietą atviroje erdvėje ar nedidelėje patalpoje, jei norima labiau susikaupti. Taip pat darbuotis bus galima greta atriumo, specialiai įrengtose bendradabiavimo erdvėse, o vasarą, kai geras oras, – ir darbuotojų reikmėms skirtoje terasoje ant vieno iš pastatų stogo.

1100 SEB banko darbuotojų čia bus skirta 840 standartinių ir 440 nestandartinių darbo vietų. Darbuotojams įrengta ir sporto salė.

Naujoji SEB banko būstinė užima 12,9 tūkst. kvadratinių metrų plotą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)