„Alternatyvų yra. Situacija, imant tik futbolą, keičiasi, kadangi bent jau mes tikrai turime visas prielaidas tikėti, kad po dvejų metų bus pastatytas 4 žvaigždučių reitingą atitinkantis Dariaus ir Girėno stadionas Kaune“, – antradienį žurnalistams sakė A. Stončaitis.

Tuo metu Vilniaus mieste, pasak jo, galimos kelios alternatyvos.

„Pirmiausia svarstytina, kad galbūt, kur dabar numatyta vieta prie Akropolio, ant Šeškinės kalno, galėtų būti perprojektuota architektūrinė dalis ir galėtų būti toliau svarstoma galimybė išvystyti nacionalinį stadioną. Juolab kad Vyriausybė yra suprojektavusi ir numačiusi valstybės prisidėjimą, dalis pakankamai žymi. Vyriausybė toliau lieka prie šito žodžio“, – kalbėjo Vyriausybės kancleris.

Jo teigimu, kadangi nacionalinis stadionas būtų Kaune, Vilniuje būtų galima pastatyti ketvirtos kategorijos ne nacionalinį futbolo stadioną.

„Truputį skirtumai yra apimtyse ir kainoje. Galėtų būti Lietuvos futbolo federacijos stadionas (LFF) su praplėtimo galimybe, priėmus sprendimus ir suradus sutarimą su savivaldybe, Stadiono gatvėje arba alternatyva – ketvirtos kategorijos futbolo stadionas Naujojoje Vilnioje, Karklų gatvėje“, – kalbėjo A. Stončaitis.

Tačiau, A. Stončaičio teigimu, taip būtų neišspręstas klausimas, kur rengti įvairias šventes – moksleivių dainų ir šokių, nacionalines ir panašiai.

„Todėl manytume, kad toliau bus svarstoma nacionalinio stadiono projektavimo ir statybos galimybė. Yra Šeškinės kalnas – ta vieta arba kaip alternatyva galima nacionaliniam stadionui kartu su LFF kooperuojant finansavimo galimybes ir išvystyti Karklų gatvėje Naujojoje Vilnioje“, – sakė A. Stončaitis.