„Apmaudu, kad šiuo kriziniu laikotarpiu mūsų valstybėje atsiranda susipriešinimas tarp atskirų profesijų bendruomenių. Sunkmetį šiandien išgyvena didžioji dalis visuomenės, o bandymai svarbesniais paversti vienos profesijos atstovus ir pažeminti kitos – neatneša nei racionalių, nei logiškų sprendimų, kurie padėtų gelbėti skęstančią ekonomiką. Keista, kad pamirštame, jog kone kas ketvirtoje šeimoje gyvena statybos srityje dirbantys asmenys. Tačiau šiandien kai kurie vieši asmenys sau drąsiai leidžia išraiškingais būdvardžiais apibūdinti iš statybininko amato gyvenančius žmones ir kritikuoja Vyriausybę dėl priimtų sprendimų, didinančių darbo rinkos užimtumą“, – Eltai perduotame komentare teigia D. Gedvilas.

ELTA primena, kad nuostolius patiriančiai kultūros sričiai Vyriausybė skyrė daugiau nei 68 mln. eurų.
Siekiant paspartinti kultūros infrastruktūros atnaujinimą ir palaikyti darbo vietas, 18,3 mln. eurų skiriama Kultūros ministerijos žinioje esančių įstaigų infrastruktūrai atnaujinti, 25 mln. eurų – savivaldybių kultūros įstaigų infrastruktūros atnaujinimo ir turto įsigijimo projektams.

Prezidento įsitikinimu, sudėtinga situacija kultūros sektoriuje yra nulemta sisteminio požiūrio į kultūrą stokos.

„Vietoj to, kad remontuotume patalpas, galime skirti pinigus tokiems dalykams, kurie iš tikrųjų gerokai padėtų kultūros sektoriui, ypač kultūrinių industrijų sektoriui. Kultūrinės industrijos šiandien turbūt yra ta sritis, kuri gyvena be dotacijų, užsidirba pinigus pati, ir kadangi neturi galimybių šiuo metu pinigų užsidirbti arba neturi pakankamų sąlygų tam, ji yra priversta tiesiog merdėti. Merdėti galima vieną, du mėnesius, o po to jau turbūt nebegali merdėti ir ištinka mirtis“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)