„Man atrodo, VPT pademonstravo stuburą, principinę poziciją. Aš jos nekvestionuoju, nes tai yra VPT priedermė, ir dabar matome, kad teismas pritarė šitam sprendimui“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

Prezidentas pridūrė, kad kompetentingos institucijos turi rūpintis ne tik projektų reikalingumu, bet ir kokiomis sąlygomis jie įgyvendinami.

„Turėjome daug liūdnos patirties praeityje. Vadovaudamiesi, kad reikia greičiau ir kažkaip efektyviau padėti ekonomikai, turbūt visi sutiksite ir turbūt Vilniaus meras sutiks, kad negalime to daryti bet kokia kaina ir taškyti pinigus vien dėl to, kad reikia greitai ištaškyti“, – kalbėjo G. Nausėda.

Kiek anksčiau ketvirtadienį Vilniaus meras Remigijus Šimašius pranešė apie iš VPT gautą išvadą, kurioje teigiama, jog nacionalinio stadiono sutartis turi būti anuliuota. Savivaldybė planuoja išvadą skųsti.

Vilniaus miesto taryba Daugiafunkcio komplekso sutartį galutinai patvirtino praėjusių metų gruodžio viduryje.

Kaip anksčiau nurodė savivaldybė, bendra Daugiafunkcio komplekso ant Šeškinės kalvos kaina siekia 93,2 mln. eurų, tačiau, praradus ES finansavimą ir vietoje to pritraukus privataus kapitalo fondų valdytoją „BaltCap“, sutarta mokėjimą išdėstyti per 25 metus. Tokiu būdu bendra sumokėta suma siektų 155,9 mln. eurų.

Privati investuotoja bendrovė „Axis Industries” planavo pastatyti ne mažiau kaip 15 tūkst. vietų futbolo stadioną, Sporto muziejų. Komplekse taip pat atsirastų 300 vietų vaikų darželis, kultūros ir ugdymo veiklų centras, biblioteka.

Bendrovė projektą rengia su bendrovėmis „Venetus Capital“, „Kauno arena“, „Populous“ bei „Cloud architektai“. Koncesijos sutartis su privačiu investuotoju būtų sudaryta 25 metams.