Šio konkurso laimėtojas turės pagal parengtą techninį projektą parengti „Žalgirio“ arenos rekonstrukcijos projektą ir atlikti pačius rekonstravimo darbus.

Kaip BNS sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Tadas Metelionis, rangovą tikimasi turėti „po 2-3 mėnesių, pasibaigus konkursui“, tačiau savivaldybė yra numačiusi saugiklių, kurie leistų darbus atidėti vėlesniam laikui.

„Tai ypač svarbu šiuo laiku, visam pasauliui susiduriant su koronaviruso iššūkiais ir būsimomis pasekmėmis. Dabar nežinome kaip ekonominė krizė paveiks šalies ekonomiką, o tuo pačiu ir miesto finansinius resursus, todėl toks apsidraudimas tiesiog būtinas. Vis dėlto pirmiausia turime rūpintis žmonėmis ir jų darbo vietomis, pastatai tėra betonas ir stiklas, tad esant sudėtingai situacijai jų statybos bus atidėtos“, – teigia T. Metelionis.

Kadangi projekto metu vykdoma „Žalgirio“ arenos rekonstrukcija, buvo planuojama rekonstrukcijos projektą be konkurso įsigyti iš areną projektavusios E. Miliūno studijos turinčios projekto autorines teises, tačiau to daryti neleido Viešųjų pirkimų tarnyba.

Pasak T. Metelionio, šis klausimas buvo išspręstas projektą iš E. Miliūno studijos užsakius „Žalgirio“ areną valdančiai bendrovei.

„Žalgirio arena“ yra suinteresuota baseino pastatymu (tai padidintų pačios arenos patrauklumą, tiek kalbant apie patalpų nuomą ar lankytojų srautus), tad techninį projektą užsakė ir parengė būtent arenos valdytojų pasamdyti architektai, o vėliau tech. projektą padovanojo Kauno miesto savivaldybei, pagal kurį ir bus statomas vandens sporto centras“, – sakė jis.

Apie planus statyti vandens sporto centrą šalia Nemuno saloje esančios „Žalgirio“ arenos savivaldybė pranešė 2018 metais. Skelbta, jog svarbiausiu vandens sporto centro akcentu turėtų tapti tarptautinius reikalavimus atitinkantis 50 metrų ilgio, 10 takelių baseinas, 700 vietų tribūnos.