Pavyzdžiui, Pekine per platformą „Airbnb“ kovo 1–7 dienomis buvo padaryta vos šiek tiek daugiau nei 1,6 tūkst. užsakymų – tai yra 96 proc. mažiau nei šių metų pradžioje, kai nuo sausio 5 iki sausio 11 dienos buvo padaryta 40 tūkst. užsakymų.

Per tą patį laikotarpį Seule ir Romoje užsakymų skaičius sumažėjo daugiau nei 40 procentų.

Kiek anksčiau šią savaitę Italijos institucijos dėl koronaviruso įvedė karantiną visoje šalyje.

Tarp labiausiai nuo viruso nukentėjusių šalių yra Kinija, Italija ir Pietų Korėja.

Skrydžių ir viešų renginių atšaukimas taip pat neigiamai veikia būsto nuomą Jungtinėse Valstijose. „AirDNA“ duomenimis, Niujorke užsakymų skaičius kovo 1–7 dienomis sumažėjo 21 proc., palyginti su sausio 5–11 dienomis.

Padėtį gali pabloginti JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimas nuo kovo 13 dienos dėl koronaviruso artimiausioms 30 dienų uždrausti ES piliečiams atvykti į JAV.

Praėjusį rugsėjį „Airbnb“ paskelbė, kad ketina surengti pirminį viešą akcijų siūlymą 2020 metais. Bendrovės vertė yra maždaug 31 mlrd. JAV dolerių. Anot „The Wall Street Journal“, IPO įvyks ne anksčiau kaip trečiąjį ketvirtį, o jo data gali būti nukelta dėl neapibrėžtumo, susijusio su koronavirusu.

„Airbnb“ buvo įkurta 2008 metais San Fransiske. Tai paslauga, leidžianti keliautojams rezervuoti būstą tiesiogiai iš savininkų. Už paslaugą įmonė ima komisinius tiek iš namų savininkų, tiek iš nuomininkų.

Būstą per šią paslaugą galima rasti daugiau nei 100 tūkstančių miestų daugiau nei 190 šalių.

Per visą „Airbnb“ egzistavimą jos paslaugomis jau pasinaudojo daugiau nei 300 mln. žmonių.